DoctorStrangeDVDCover
DoctorStrangeDVDCover
Beeldbuis
6 maart 2017

Thuisbios, week 10

DoctorStrangeDVDCoverKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week twee superhelden met magische krachten.

“Ten tijde van superheldenmoeheid, […] voelt DOCTOR STRANGE – de nieuwste Marvel – verrassend fris,” schreef recensent Jasper ten Hoor. De briljante en egocentrische neurochirurg Dr. Stephan Strange (Benedict Cumberbatch) kan na een auto-ongeluk zijn handen bijna niet meer gebruiken. Wanhopig gaat hij op zoek naar een alternatieve geneeswijze. Tijdens zijn zoektocht komt hij in contact met oppermagiër The Ancient One, gespeeld door Tilda Swinton (ONLY LOVERS LEFT ALIVE, SNOWPIERCER), die wel potentie ziet in de arrogante Strange en hem aanbiedt om leerling te worden in de magische kunsten. Regisseur Scott Derrickson (SINISTER) slaagt er in om dit zoveelste Marvel oorsprongsverhaal fris en vernieuwend te houden. “De focus ligt bij magie en dat levert vooral op het gebied van de actie enorm veel originaliteit op. [Maar] de beste momenten zijn de sequenties waarin Strange zijn krachten ontdekt en onder de knie probeert te krijgen. […] De transformatie van scepticus tot magiër had eigenlijk nog wel langer mogen duren.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 8 maart (Disney).

De actie-fantasy CROSS WARS is het vervolg op CROSS (2011). Beide werden geregisseerd door Patrick Durham die zijn brood vooral verdient als producent en meewerkte aan o.a. BEING MICHAEL MADSEN (2007) en CABIN FEVER 2: SPRING FEVER (2009). Wederom moet superheld Callon (Brian Austin Green), die zijn bovennatuurlijke krachten ontvangt van een oud Keltisch kruis, het opnemen tegen de boosaardige Gunnar, gespeeld door Vinnie Jones. Verder met Tom Sizemore (THE RELIC) en Danny Trejo (MACHETE). Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 8 maart (Sony Pictures).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!