Hatchet 4
Hatchet 4
Beeldbuis
5 juni 2019

Kom maar met die komkommerfilms!

Hatchet 4BEELDBUIS | Ook wat betreft dvd- en VoD-releases is de komkommertijd nu aangebroken. Robin Appelo heeft desondanks vier titels voor je kunnen opvissen.

ALITA: BATTLE ANGEL (FOX), de zoveelste liveaction remake van een animatiefilm, ligt vanaf 12 juni in de schrappen. Alita legde een behoorlijke reis af: van manga naar animeserie naar live-actionfilm. Het is Robert Rodriguez redelijk gelukt. De CGI-computers draaiden overuren, de actie is bovenmaats en het acteerwerk – al was het maar Christoph Waltz die een futuristische Gepetto speelt – is goed. Daan Snouck Hurgronje was in zijn recensie ook best tevreden. Toch blijf ik een oude zeur en houd ik het liever bij de manga en animeserie. De charme en intensiteit daarvan raken toch een beetje ondergesneeuwd bij al die snelle CGI en flitsende gevechten (zie ook GHOST IN THE SHELL).

Op 19 juni komt HAPPY DEATH DAY 2U (Universal) uit op dvd en blu-ray. Het vermakelijke eerste deel uit 2017 bracht een verhaal dat je tot dan toe weinig in slashers zag en keek ook nog eens lekker weg. Natuurlijk moet er dan een sequel komen, zodat het uitmelken kan beginnen. Het verhaal is hetzelfde, alleen raakt nu een mannelijke hoofdrolspeler gevangen in een timeloop – eindelijk gelijke behandeling van slasher-slachtoffers! Er zit een kleine scifi-twist in, maar dat mag de pret niet drukken, HAPPY DEATH DAY 2U is nog best een aardige film, maar het wachten is natuurlijk op HAPPY DEATH DAY TO US, HAPPY DEATH DAY: ORIGINS, HAPPY DEATH DAY: CHRISTMAS etc. Op 19 juni komt HAPPY DEATH DAY 2U (Universal) uit op dvd en blu-ray. Het vermakelijke eerste deel uit 2017 bracht een verhaal dat je tot dan toe weinig in slashers zag en keek ook nog eens lekker weg. Inderdaad: de timeloop is begonnen.

Ik heb deze maand twee CULP-tips voor je. Twee films met een hoog cult- of pulpgehalte. In VICTOR CROWLEY (HATCHET 4) (Just Entertainment) hakt Urban Legend Victor Crowley er vanaf 25 juni weer lekker op los. De enige overlevende uit het voorgaande deel wordt uiteraard niet geloofd door de politie en keert terug naar het moeras om daar – hoe verrassend – weer oog in oog te komen met Victor. Kane Hodder speelt de rol van Crowley en deze film is dus puur op sentimentele gronden al het bekijken waard. HATCHET 4 is echter ook gewoon een lekkere slasher à la FRIDAY THE 13TH: verstand op nul en lichaamsdelen en doden tellen.

Mijn tweede CULP-tip is PUPPETMASTER: THE LITTLEST REICH (Splendid), dat op 27 juni uitkomt. De moordende action figures zijn terug! Een nazi-poppenleger wil mensen vermoorden om… tja, waarom eigenlijk? Het verhaaltje is snel vergeten, maar je blijft kijken uit nostalgie. Het bloed spat in het rond, de grappen zijn als vanouds en de slachtoffers zijn nog dommer dan in de vorige delen. Heerlijk. Dat mogen ze wel uitmelken van mij – en flink ook!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!