Terrifer still
Terrifer still
Beeldbuis
2 augustus 2018

Een nostalgisch stukje vlees

Terrifer stillBEELDBUIS | Daar zit je dan met je koude drankje onder de parasol, je af te vragen wat je vandaag nog gaat doen. Je hebt geluk, want het is weer tijd voor BEELDBUIS, onze maandelijkse rubriek met de beste dvd-, blu-ray en VoD-releases.

READY PLAYER ONE (Warner) komt op 8 augustus uit. Een film die je meerdere keren kunt bekijken: niet voor het verhaal, maar om zo veel mogelijk jeugdsentiment te spotten. Ik vraag me toch af of deze film het ook zo goed zou doen als de marketingafdeling van Warner zich volledig had gericht op de ‘jongere’ generatie. We leven nu eenmaal in een tijdperk waarin we maar wat graag terug willen naar simpelere tijden en alles doen om een glimp van onze vervlogen jeugd op te vangen. Het verhaal is GAMER meets TRON meets WRECK-IT RALPH, overgoten met een shitload aan CGI. Zoals George Vermij in zijn recensie schreef: ‘Wij kunnen ons geen toekomst meer voorstellen, dus dan maar weer terug naar een nepwereld met verleidelijke arcadekasten, blitse spijkerjasjes en krachtige powerballads.’

Zoals ik vorige maand al vertelde is clown-horror een van mijn favoriete filmgenres, en deze maand komt er een juweeltje uit. TERRIFIER (Première TV) verschijnt op 16 augustus in al zijn gory glorie. Art de Clown slaat aan het moorden, draagt de scalp van een slachtoffer, eet wat mensenvlees en doet dit allemaal met een lach op zijn gezicht, want zo zijn clowns. Art verscheen voor het eerst in ALL HALLOWS’ EVE (2013), en ik hoop dat we hem nog vaak terugzien, net als Freddy, Jason en Michael. Ik bedoel, als onze eigen Bassie een jarenlange franchise kan neerzetten, waarom Art niet? Wil je weten of mijn collega’s van Abattoir deze mening delen, lees dan het nieuwste nummer van Schokkend Nieuws.

Op 30 augustus gaan we prijsschieten in DOWNRANGE, de nieuwste film van Ryûhei Kitamura. Hierin heeft een sluipschutter het gemunt op roadtrippende twintigers. Wanneer leren ze nu eens dat roadtrippen altijd een slecht idee is als je met een groep twintigers bent? Een wijde grasvlakte om te vluchten, een auto als beschutting en nóg worden afgeknald, ja, dan lok je het ook wel een beetje uit. Ik ben fan van Kitamura sinds THE MIDNIGHT MEAT TRAIN en hij brengt de kills als vanouds heel lekker in beeld.

AVENGERS: INFINITY WAR (Disney) is vanaf 31 augustus verkrijgbaar. Als comic-nerd ben ik vooral blij dat de iconische vingerknip van Thanos uit Infinity Gauntlet de film heeft gehaald. Dat niet alles uit de strip wordt gebruikt en er toch wel een Hollywoodgeurtje aan de film zit, is wel jammer. Ik kan me nog goed herinneren hoe ik op papier het hoofd van Iron Man voorbij zag rollen, van de romp getrokken door de lieftallige Terraxia. Of hoe ik met mijn broer discussieerde over welke held er volgende maand over de kling gejaagd zou worden, en wat er nodig zou zijn om Thanos te stoppen. Het soort gesprekken dat nu online wordt gevoerd, had ik met mijn broer als er weer een nieuwe strip uitkwam. Ik kan wel een boek schrijven over wat ik miste en waarom de commercie rond de film te veel afbreuk heeft gedaan aan het bronmateriaal, maar daar is dit niet de plaats voor. Kijk, geniet en wees blij dat er eindelijk redelijk goede superheldenfilms worden gemaakt.

Uiteraard eindigen we na deze nostalgie en blockbusters met een film die je rustig op kunt zetten terwijl je het vlees op de BBQ legt. De achtergrondfilm van deze maand is BATALLION (Source 1). Vanaf 2 augustus zien we dat de wereld de Space Force van Trump misschien toch wel nodig heeft. Aliens vallen Taiwan aan, en natuurlijk kunnen die alleen maar worden gestopt door een Californische surfer en zijn legerbataljon.

Tot volgende maand!

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!