Nazi Undead
Nazi Undead
Beeldbuis
1 april 2019

Duistere geheimen

Nazi UndeadBEELDBUIS | Een nieuwe maand, een nieuwe Beeldbuis met weer een greep uit de nieuwe releases. Deze maand behulpzame mensen met een geheime agenda, een gruwelijke ontgroening, een exorcisme en een verse lading nazi-zombies!

In april komen weer een aantal grote films uit op DVD/VOD. Nu kan ik het natuurlijk gaan hebben over SUSPIRIA (Pias, 5 april) MORTAL ENGINES (Universal, 17 april), of AQUAMAN (Warner, 17 april), maar deze films zijn al uitgebreid besproken door mijn collega’s. Ik heb het daarom liever over drie films die je anders misschien over het hoofd  zou zien.

MATRIARCH (Dutch Filmworks) ligt vanaf 19 april op je te wachten. Een zwangere vrouw en haar man krijgen een auto-ongeluk en worden geholpen door een sinister gezin. De magere plot heeft een ontknoping die je van mijlenver ziet aankomen, maar de beklemmende sfeer en creepy kinderen zijn redenen om deze film een kans te geven. Lekker rauw en zonder poespas. MATRIARCH bevestigt maar weer dat aardige, behulpzame mensen altijd een geheime agenda hebben en dat je nooit autopech op het Schotse platteland moet krijgen.

PLEDGE (Première TV) komt uit op 21 april (en is al daarvoor al te zien op het Imagine Film Festival) en bewijst dat ontgroening nog verder kan gaan dan hetgeen feuten doorgaans te verduren krijgen. Drie verse college dudes worden uitgenodigd voor een feestje. In plaats van een paar liter bier naar binnen te gieten, zoals bij ons de traditie is, worden deze jonge volwassenen getest met gruwelproeven. De inspiratie komt van middeleeuwse martelpraktijken die bij menig kijker bekend zullen zijn. Een gemiste kans: de truc met de rat in de emmer op de buik hebben we allemaal als kind wel eens gedaan, toch? Kortom, zullen deze jongelui het overleven zodat ze bij het elitedispuut kunnen horen, of zullen ze sterven in hun poging? Geef mij maar lekker ouderwets comazuipen.

THE EXORCISM OF ANNA ECKLUND (Red Square) is vanaf 25 april te bewonderen. Deze film is gebaseerd op waargebeurde feiten, althans dat vertelt de cover ons. Elke keer als ik een exorcismefilm bekijk hoop ik weer op een klassieke oneliner als ‘Your mother sucks cocks in hell’, maar ik word steeds weer teleurgesteld. Hier ook geen ronddraaiende hoofden of overdaad aan kots. Het lijkt wel of de demonen het hebben opgegeven. Latijns praten, oké. God bespotten. check. Kruizen in je voorhoofd kerven kenden we al, maar gewoon je hoofd 360 graden draaien, nee, dat doen de hedendaagse demonen niet meer. Dan verliest bezeten zijn toch een beetje z’n charme.

En dan is het weer tijd voor de CULP-tip van deze maand. Vorige maand had ik het al over OVERLORD en deze maand toon ik opnieuw mijn liefde voor nazi-zombiefilms. NAZI UNDEAD (Just) verschijnt op 23 april. De film werd in 2018 uitgebracht onder de titel LIVING SPACE. Een koppel krijgt autopech en zoekt hulp in een Duitse boerderij. Daar huist een gruwelijk geheim, namelijk nazi-zombies, iets wat je natuurlijk kan verwachten in een Duitse boerderij. Ik woon zelf in de buurt van een paar oude boerderijen, waar ik in de zomer veel Duitsers vakantie zie vieren. Zie ik hier misschien het duistere geheim van mijn dorp zich ontrafelen? Gaan mijn buren ’s zondags drie keer naar de kerk om te bidden dat ze niet als eerste worden opgegeten? Moet ik nu mijn zondagse joggingbroek gaan verruilen voor zwarte kousen en instappers? Ik ben misschien de enige die genoeg horrorkennis heeft om dit kwaad te stoppen. Maar misschien kan ik maar beter gewoon de volgende film opzetten om die kennis nog wat te vergroten, zodat ik echt opgewassen ben tegen het geheim van mijn dorp…

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!