kickass2
kickass2
Beeldbuis
15 december 2013

Deze week op dvd en blu-ray

kickass2 Een stripverfilming boordevol extreem geweld en krankzinnige actie, softe fantasy gebaseerd op Griekse mythologieën en een apocalyptische sci-fi thriller uit Spanje.

In KICK-ASS 2 (Universal, 11 december) sluit Dave zich aan bij het superheldenteam Justice Forever, opgericht door Colonel Stars and Stripes (Jim Carey), besluit Mindy/Hit Girl om haar superheldenkostuum aan de wilgen te hangen en gaat (super)schurk Red Mist voortaan door het leven als The Motherfucker. “Ook KICK-ASS 2 zit weer bomvol geweld en er wordt daarbij geen enkel wapen geschuwd. En geen enkel vet aangedikt special-effect for that matter“, schreef Maricke Nieuwdorp in haar recensie ten tijde van de bioscooprelease. “Waar de ene kijker zich walgend af zal wenden, zal de ander het geweld met een korrel zout nemen.” En lees dan ook nog even het interview dat we hadden met Kick Ass-bedenker Mark Millar.

Behoor je tot de categorie die zich walgend afkeert van zulk geweld, dan is PERCY JACKSON: SEA OF MONSTERS (Fox, 11 december) wellicht meer jouw ding. In dit vervolg op PERCY JACKSON & THE OLYMPIANS: THE LIGHTNING THIEF (Chris Columbus, 2010) trotseert Percy, de zoon van Poseidon, een zee vol monsters in zijn zoektocht naar het Gulden Vlies. Wordt ongetwijfeld vervolgd want de boekenserie door Rick Riordan, waarop de films zijn gebaseerd, bestaat uit vijf delen, de spin-offs niet meegeteld

Een besmettelijke en dodelijke vorm van agorafobie gijzelt de wereld. Te midden van alle chaos probeert Marc in Barcelona zijn zwangere vrouw Julia te vinden zonder ook maar een stap buiten te zetten. THE LAST DAYS (De FilmFreak, 10 december) werd geregisseerd en geschreven door de gebroeders David en Àlex Pastor, die eerder CARRIERS (2009) maakten. De recensie van Jasper ten Hoor lees je binnenkort op onze website.

15 december 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!