Beeldbuis
27 september 2019

A Tutti Frutti Halloween

brightburnBEELDBUIS | Ach, oktober: de maand van regen, de eerste pepernoten, het begin van de jaarlijkse zwartepietendiscussie en natuurlijk het feest der feesten: HALLOWEEN.

Voordat ik jullie mijn maandelijkse selectie van DVD/VOD releases geef wil ik even stilstaan bij het overlijden van Sid Haig. Een icoon van het cultgenre, uit pensioen gehaald door Rob Zombie om zijn laatste cultrol te spelen als Captain Spaulding. Persoonlijk ben ik een groot liefhebber van Zombies muziek en films, dus toen hij Sid had gestrikt voor een rol was ik gelijk enthousiast, en hij stelde niet teleur. Deze Halloween zal ik een Sid Haig/Rob Zombie-marathon houden ter nagedachtenis (en gewoon omdat het goede films zijn).

Op 18 oktober komt CHILD’S PLAY uit, de zoveelste remake, met echter een zeer goede twist. Nee, ik heb het niet over een kwaadaardige A.I. (op dat gebied overtreft niets de computer uit DEMON SEED), maar over Mark Hamill als de stem van Chucky. Alleen daarom moet je deze film al zien. En dat is eigenlijk ook gelijk de enige reden. Niks geen seriemoordenaar die zijn ziel in een pop stopt, gewoon een TOY STORY gone bad en bad is wat het is. Maar ja; Mark Hamill, dus toch maar kijken. Don’t fuck with the Chuck, of don’t fuck with an evil doll that wants to kill a child but doesn’t succeed because a child is smarter than a doll.

Op 30 oktober verschijnt BRIGHTBURN. Waarom heeft er nog niet iemand eerder met dit concept een goede film gemaakt? Dat vraag je je af als je BRIGHTBURN kijkt. De perfect uitgevoerde onstaansgeschiedenis van een superschurk. Vooral de oogbalscène blijft bij. Tevens zul je na het zien van deze film wel twee keer nadenken als er een buitenaards kind in je knollenveld opduikt. Een enkeltje Area 51 kan gewoon, in plaats van adopteren.

Als CULPTIP zou ik het kunnen hebben over DOOM: ANNIHILATION die op 30 oktober uitkomt, of over REBORN die op 10 oktober uitkomt. Maar dat doe ik niet. Deze tips zijn een eerbetoon aan Sid. HOUSE OF 1000 CORPSES, THE DEVIL’S REJECTS en 3 FROM HELL.  De eerste twee kennen we allemaal, de laatste is het slotstuk van de trilogie over de aparte familie. Mijn tip: ga deze Halloween niet voor bekende kost als THE BLOB, HALLOWEEN, A NIGHTMARE ON ELMSTREET, THE THING, FRIDAY THE 13TH of THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE. Nee, kijk naar Baby, Captain Spaulding, Otis en de rest van de familie en laat je meeslepen in de rauwe horror van Rob Zombie. Tutti fucking frutti!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!