Yummy1
Yummy1
Nederhorror & scifi
30 september 2019

Steun Yummy!

Yummy1 NEDERHORROR | De opnames van de Vlaamse-Nederlandse zombiekomedie YUMMY zijn afgerond. ‘Een orgie van bloed, geweld en humor,’ die echter nog een laatste zetje nodig heeft voor de postproductie. Steun YUMMY en doneer op Ulule!

De nieuwsrubriek van ons magazine volgt YUMMY al een tijdje. ‘YUMMY speelt zich af in een Oost-Europese kliniek voor plastische chirurgie,’ vertelde co-scenariste Eveline Hagenbeek (ROKJESDAG) eerder aan Schokkend Nieuws. ‘De held van het verhaal is nogal bang voor bloed. Toch moet hij het daar zien vol te houden met zijn vriendin die een borstverkleining zal ondergaan en haar zwaar gelifte en gebotoxte moeder. En dan breekt er dus een virus uit onder de artsen en patiënten…’

YUMMY wordt geregisseerd door Lars Damoiseaux (ELEVADOR, CHOPPER) en werd samen met Eveline Hagenbeek (ROKJESDAG) geschreven. De komedie wordt geproduceerd door A-Team Productions, eerder verantwoordelijk voor de Belgische actiethrillers BLACK (2015) en PATSER (2018) van het duo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Gefilmd werd er in december in, onder meer, het oude ziekenhuis van Maaseik. Een eerste teaser, getiteld PATIENT ZERO, beloofde alvast veel openspattende siliconen, ribbenkasten en darmstelsels. De hoofdrollen worden gespeeld door Vlaamse televisieacteurs Maaike Neuville, Bart Hollander en Clara Cleymans.

YummY Foto Bram Goots3
Het gros van de film is al opgenomen, mede dankzij de tomeloze inzet van cast en crew, maar bij een project dat zo bol staat van speciale effecten is er dus nog wat geld nodig voor de kleurcorrectie, soundtrack en andere postproductie. Laten we er de ‘over the top, bloody gory and sexy zombie slasher’ van maken die België nodig heeft. Gulle gevers worden beloond met mooie prijzen, varierend van T-shirts en posters to originele props uit de film.

Klik hier om YUMMY te steunen!

YummY Foto Bram Goots2

(Foto’s: Bram Goots)

 

© Schokkend Nieuws
30 september 2019

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!