hansolo
hansolo
TGIF
22 maart 2013

Thank God It’s Friday 22 maart

hansoloHet ziet er buiten uit alsof de lente begonnen is, maar het is stiekem nog best koud. Weer om lekker binnen te blijven, de verwarming nog één keer hoog te zetten en op wat leuke (doch enigszins verlate) linkjes te klikken!

THUMBS UP! |  De vondst van de week? De website Thumbs and Ammo, vol plaatjes waarop allerhande wapens door optimistische duimen zijn vervangen met de magie van Photoshop. Wat vinden jullie de leukste? Ik aarzel tussen deze uit HOT FUZZ, deze aanmoedigende Batman en deze andere Bruce

ABC-TJE | We linken meestal niet naar recensies, maar deze kan ik toch niet laten liggen: een arme ziel bij Movie Review (‘The Family Guide to Movies and Entertainment’) heeft netjes op een rijtje gezet wat er allemaal niet kan aan THE ABC’S OF DEATH. “Chainsaw murder, man impaled, cat is is gruesomely killed, fat woman carves up body with a chainsaw” en nog véél meer. Ben ik nou de enige die het jammer vindt dat hij er geen ABC-tje van heeft gemaakt?

OZ | Mochten de 3 skulls die OZ: THE GREAT AND POWERFUL van ons kreeg niet genoeg zijn om je naar de bioscoop te lokken, dan kun je vanuit je luie stoel nu wel de mooie credit sequence bekijken:

mt_ignore:star wars 

SAM RAIMI | De regisseur van OZ: THE GREAT AND POWERFUL overweegt een overstap naar het kleine scherm. Greg Kinnear zou de hoofdrol gaan spelen in de televisieserie Rake. De schrijver van het bericht weet niet wat een Rake is, behalve een hark, maar ik ben toevalligerwijze net een stuiverromannetje aan het lezen met de fantastische titel Nine Rules to Break when Romancing a Rake, en kan dus wellicht wat licht op de zaak werpen. Wat ik uit het boek kan opmaken is dat een Rake diepblauwe ogen heeft en een brede borstkas, en dat hij graag de monden van gewillige jongedames “plundert”. Weer wat geleerd vandaag!

STAR TREK | Phasers!

T-SHIRT | Sommige mensen kunnen maar beter geen hi-fives geven. 

8-BIT | Leuke 8-bit animated gifs van films – maar heb ik nou zo’n dirty mind, of is er inderdaad iets raars aan het gebeuren tussen Donnie Darko en z’n konijn?

STAR WARS | Een aantal weken geleden stond in de Thank God It’s Friday een link naar deze stamboom. Eerlijk gezegd vinden we deze rechts nog veel mooier – en uitgebreider. En nu we het toch over de ruimtesaga hebben: was de aanval op de Death Star een inside job?

VAMPIERS | De term vampire facial is eigenlijk perfect voor deze nieuwe gezichtsbehandeling, die o.a. door Kim Kardashian gebruikt wordt: er wordt bloed uit je gezogen en het staat allemaal in dienst van de hopeloze zoektocht naar de eeuwige jeugd.

DOCTOR WHO | Maak van je koelkast een Dalek! Tof, maar ook een beetje eng – misschien handig voor mensen die aan de lijn zijn!

GAME OF THRONES | Dan is het nu tijd voor je wekelijkse dosis Game of Thrones. Nog maar anderhalve week, en ik moet me heel erg inhouden om niet op te scheppen dat ik de eerste aflevering dinsdag al mag zien (Nanananana! klinkt niet zo charmant). De cast heeft er duidelijk ook zin in en zong op de rode loper uit volle borst de intromuziek (Dat is dan weer wel charmant, maar klinkt ook meer als Naaaaaa-na-nanana-na-nananaaaaa!). Ik luisterde tijdens seizoen twee na elke aflevering naar de podcast A Cast of Kings. Makers Dave Chen en Joanna Robinson hebben ter voorbereiding op het nieuwe seizoen alvast een terugblik opgenomen. En dan is er nog deze substep-compilatie waarin we er nog eens aan worden herinnerd wat een bad-ass Peter Dinklage is:

TARANTINO | Wat als de films van Quentin Tarantino Penguin-boeken waren geweest.  

mt_ignore: pacific-rim-footprint _span

PACIFIC RIM | Mijn ongeduld over de nieuwe film van Guillermo del Toro wordt vreemd genoeg niet redactiebreed gedeeld, maar één ding is  – op basis van de foto rechts – al zeker: de kaiju zullen niet voor Godzilla onderdoen.

TOP | Wij doen bij Schokkend Nieuws niet heel veel aan lijstjes, maar het internet staat er vol mee. Soms kun je helaas maar al te goed merken dat het moeilijk is aan een rond getal te komen. Neem deze lijst met de top 10-films waardoor 2015 een fantastisch jaar voor geeks zal zijn: is er echt iemand die ongeduldig zit te wachten op de sequel van HOTEL TRANSSYLVANIË? Toch zijn er ook veel interessante lijstjes te vinden:  deze top 50 openingscènes heeft een aantal leuke keuzes bijvoorbeeld. En deze lijst met de historische inspiratie voor 5 veel voorkomende filmmonsters zit vol bizarre feitjes (wist je dat er een zombiekomkommer bestaat?). Elke Schokkend Nieuws-lezer zal wel eens teleurgesteld zijn door een film die de belofte van de videohoes niet waarmaakte: Robert Lamb heeft 10 sci-fi-films en 10 horrorfilms verzameld waarbij dat hem overkwam. 

KAART | Ernst Lubitsch zei ooit  “I’ve been to Paris, France, and I’ve been to Paris, Paramount. I think I prefer Paris, Paramount…” Niet alleen Parijs, maar heel de wereld is te vinden in Californië, zoals op deze kaart wordt getoond:

mt_ignore:map

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!