mondo
mondo
TGIF
15 maart 2013

Thank God It’s Friday 15 maart

mondo

Vandaag is het de dertiende vrijdag dat deze linkverzameling verschijnt! Laten we hopen dat het geen ongeluk voorspelt. Deze week weer heel veel filmpjes, en het is te merken dat seizoen 3 van GAME OF THRONES binnenkort begint!

GAME OF THRONES | Laat ik maar beginnen met alle Game of Throne-links. De Mondo-galerij die in een eerdere TGIF al werd aangekondigd, is op het South by Southwest Film Festival tentoongesteld en er zijn foto’s! De afbeelding hier links wil ik in ieder geval wel op een T-shirt of aan de muur. Flavorwire heeft boekentips voor wie na Westeros nog meer fantasy-landen wil verkennen. Er is een nieuwe webserie die de Starks, Lannisters enz. verplaatst naar een middelbare school: School of Thrones. De humor is wat flauw, maar de credits zijn indrukwekkend, en als het goed is verschijnt er zondag weer een nieuwe aflevering. En hier zie je hoe de credits van Game of Thrones eruit hadden gezien als de serie in 1995, ergens tussen Xena en Hercules in, op televisie was geweest:

Dit filmpje is overigens geïnspireerd op een aantal andere credits in 1995-stijl, onder meer die van The Walking Dead en Breaking Bad.

mt_ignore:The-MuppetsMUPPETS | Mashups! Die van de Muppet Dude is ook erg leuk.

BEETLEJUICE | Nog meer moois van Mondo.

BLADE RUNNER | De sci-fi film van Ridley Scott stond op de vierde plaats in onze top 100, maar een aantal van de producenten vond er destijds helemaal niks aan. Ik moet  toegeven: ze hadden gelijk wat betreft de voice-over.

RUTGER HAUERS HAAR | Roy Batty himself is gecast in het nieuwe seizoen van True Blood. Door de foto’s besef je opeens weer dat het een horrorserie is!

STAR TREK | De Veronica Mars Kickstarter trok (terecht) veel aandacht deze week. Een aantal oude Trekkies heeft ook wat geld losgepeuterd voor een nieuw project. Cindy Davis van Pajiba heeft een beter plan – al zou ik zelf een andere kapitein kiezen en Bamber een rol geven met minder … shirts. 

STAR WARS  | Iedereen, echt iedereen wil wel een rolletje in de nieuwe STAR WARS. Iedereen? Nee, één acteur biedt moedig weerstand en is kritischer bij het kiezen van rollen – al zou je dat niet verwachten van de man die BLITZ en KILLER ELITE kennelijk wel aan zijn kwalitatieve eisen vond voldoen!

Dan hebben we nog een mooie infographic: de STAR WARS-saga in getallen:

mt_ignore:SWinnumbers

DICK MAAS | Na een moordlustige lift en een moordlustige Sint is het tijd voor iets traditionelers: een moordlustige leeuw die Amsterdam onveilig maakt. Eerlijk gezegd moet ik dan denken aan een clip die Ronald Simons vertoonde bij Cinema Curioso van de bizarre film ROAR. Hopelijk raken er tijdens de opnamen van Maas’ nieuwe film minder mensen gewond…

WOLVERINE | James Mangold maakte op de set mooie foto’s van zijn cast

NEVERWHERE | Ik ben niet echt een ‘Cumberbitch‘, maar dat de man een prachtige stem heeft valt niet te ontkennen. De BBC4 radio-productie van Neverwhere, gebaseerd op het gelijknamige boek van Neil Gaiman, maakt er grif gebruik van, zoals hier te horen is. Morgen is het eerste half uur te beluisteren. Fans van het boek kan ik overigens ook Un Lun Dun van China Miéville van harte aanraden!

WILLOW | Zin om je oud te voelen? Het is al tijd voor de 25e verjaardag van WILLOW. Warwick Davis en Val Kilmer kunnen het duidelijk nog goed met elkaar vinden:

DOLLHOUSE | Interessante analyse van de sci-fi serie Dollhouse en dan vooral de aflevering The Left Hand, door Noel Murray.

HANEKE | De man achter de hilarische twitter-parodie is ontmaskerd! Helaas deels omdat hij er mee ophoudt. 

ILLUSIONISTEN | Ter ere van OZ: THE GREAT AND POWERFUL een lijst met de beste filmtovenaars.

HITCHCOCK | Wisten jullie dat er een nationale Hitchcock-dag bestaat? Afgelopen dinsdag was dat kennelijk. Een lijstje met dertien manieren waarop je het had kunnen vieren, en vijf min of meer recente films die duidelijk door de master of suspense beïnvloed zijn.

KUBRICK | Zijn filmografie geïllustreerd:

{vimeo}61240065{/vimeo}

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!