KillerJoe
KillerJoe
Nieuws
17 maart 2013

Deze week op dvd en blu-ray

killerjoeEen mager weekje met slechts één interessante genrerelease, maar wel eentje om je vingers bij af te likken; de beste genrefilm van 2012!

William Friedkin is bijna 78 jaar maar bewees met KILLER JOE (eOne, 13 maart) dat hij nog vol energie en nieuwe ideeën zit. KILLER JOE is gebaseerd op een toneelstuk van Tracy Letts, van wie hij al eerder BUG verfilmde.

Centraal staat de disfunctionele familie Smith, bestaande uit zoon Chris (Emile Hirsch), dochter Dottie (Juno Temple), vader Ansel (Thomas Haden Church) en stiefmoeder Sarla (Gina Gershon). Chris zit tot aan zijn nek in de schulden. Als hij verneemt dat zijn biologische moeder een forse levensverzekering heeft afgesloten en zijn zus de enige erfgenaam is, stelt hij zijn vader en stiefmoeder voor om haar een kopje te kleiner maken. Ze huren ‘Killer’ Joe Cooper (Mathew McConaughey) in, een recherheur die bijklust als huurmoordenaar. “Zelfs in het inmiddels beruchte hoogtepunt van KILLER JOE durft Friedkin humor te brengen met perfect getimede oneliners”, schreef Roel Haanen in zijn recensie. “Friedkin lacht, samen met ons, om die arme drommels die dromen van een grote klapper maar ondertussen hun eigen graf graven. En toch blijft het goedkope nihilisme, dat sinds Quentin Tarantino zo populair is in Hollywood, uit.” Roel beoordeelde KILLER JOE met vijf skulls en volgens de medewerkers van Schokkende Nieuws was het de beste genre film van 2012. Deze mag niet ontbreken in je collectie!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!