Trance
Trance
Nieuws
13 maart 2013

Imagine opent in/met Trance

TranceOp maandag 8 april opent het 29e Imagine Film Festival met de Nederlandse première van Trance, de nieuwe film van Danny Boyle met hoofdrollen voor James McAvoy, Vincent Cassel en Rosario Dawson.

De psychologische actiethriller TRANCE vertelt het verhaal van Simon (James McAvoy), een veilingmeester voor een gerenomeerd veilinghuis. Hij besluit om samen te gaan werken met een criminele bende om een zeer kostbaar kunstwerk te stelen. Maar als Simon bijkomt van een klap op zijn hoofd, opgelopen tijdens de roof, weet hij niet meer waar hij het schilderij verstopt heeft. Als zelfs martelen geen antwoorden oplevert, schakelt de leider van de bende (Vincent Cassel) een hypnotherapeute (Rosario Dawson) in, om de donkerste uithoeken van Simons brein te doorgronden. Naarmate zij dieper graaft in Simons beschadigde psyche worden de belangen groter en langzaamaan vervagen de grenzen tussen verlangen, realiteit en hypnotische suggestie.

 

Danny Boyle is bij het grote publiek vooral bekend van 127 HOURS (2010), SLUMDOG MILLIONAIRE (2008) en TRAINSPOTTING (1996), maar heeft ook een aantal uitstekende genrefilms gemaakt, waaronder SHALLOW GRAVE (1994) 28 DAYS LATER (2002) en SUNSHINE (2007).

Imagine, nu in zijn 29e jaar, is hét festival in Nederland voor de fantastische film. Het festival biedt een breed programma met fantasy, science-fiction, horror, animatie, martial arts en documentaires. Speciale programma’s dit jaar zijn Bollywood & Beyond , een verkenning van de Indiase genrefilm, en House of Psychotic Women, een themaprogramma rond vrouwelijke neuroses in horrorfilms, met een symposium op zondag 14 april. 

www.imaginefilmfestival.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!