Final Member
Final Member
Nieuws
12 maart 2013

Best Offscreen Prijsvraag

Final Member

PRIJSVRAAG | Wie de pech heeft niet in Brussel te wonen, kan binnenkort in Amsterdam tóch nog genieten van de hoogtepunten van het Offscreen filmfestival. En Schokkend Nieuws geeft kaartjes weg!

Het Offscreen filmfestival, het jaarlijkse evenement voor de liefhebbers van onafhankelijke filmmakers, cultklassiekers en offbeat genres, vindt op dit moment plaats in Brussel en duurt nog tot en met 24 maart. Lees er hier alles over.  Voor wie dat te ver weg is, presenteert de Amsterdamse Melkweg Cinema deze maand een selectie van de beste Offscreen films.

THE FINAL MEMBER (Jonah Bekhor, Zach Math, 2012), bijvoorbeeld. De insteek van deze documentaire klinkt als een perverse advertentie: verzamelaar zoekt menselijke penis om zijn collectie te vervolledigen. Maar het verhaal van IJslands unieke penismuseum – en de zoektocht van de curator naar het ontbrekende specimen – wordt nog gekker wanneer twee potentiële donors zich aanbieden: een bejaarde IJslandse rokkenjager en een geflipte Amerikaan die zijn penis liefkozend ‘Elmo’ noemt. Wie wint de strijd en mag zijn penis tot het pronkstuk van de collectie verheffen?

POLYESTER (John Waters, 1981). Het leven van huisvrouw Francine Fishpaw is een hel: haar zoon is een lijmsnuivende voetfetisjist, haar dochter een slet en haar man, eigenaar van een pornobioscoop, is een smeerlap die haar verlaat voor zijn slonzige secretaresse. De goed in het vlees zittende travestiet Divine vertolkt de rol van de huisvrouw die beschikt over een iets te sterk ontwikkeld reukorgaan. Het publiek zal ook met de neus op de feiten worden gedrukt, want de film is te zien in Odoroma – met originele geurkaartjes!

VAMPYRES (José Ramón Larraz, 1974). De bekendste film van Larraz, een bijzondere figuur uit de Spaanse cinema. Twee lesbische vampiers leven in een afgelegen landhuis. Hun toekomstige slachtoffers zijn gefascineerd door hun vrije seksualiteit, maar beseffen niet dat de dames slechts één ding willen: hun onverzadigbare dorst naar vers bloed lessen.

PINK FLAMINGOS (John Waters, 1972). Sleaze-koningin Divine leeft met haar zoon Crackers en haar 250 pond zware moeder Edie in een caravan. Ze dragen trots de titel ’the most filthiest people alive’. Maar competitie ligt op de loer van een koppeltje met nog veel smerigere gewoontes. Voor zijn eerste speelfilm in kleur bracht regisseur John Waters alle mogelijke ingrediënten bij elkaar om de Amerikanen te shockeren. Met succes!

Schokkend Nieuws, in samenwerking met Melkweg Cinema, verloot 2 x 3 kaartjes voor een film naar keuze onder degenen die het antwoord weten op de volgende eenvoudige vraag:

Van welke discohit uit 1983 kennen we ‘drag-terrorist’ Divine?

Stuur het antwoord, je naam en de titel van de film die je wilt bezoeken vóór 16 maart naar: prijsvraag@schokkendnieuws.nl.

 

Best Offscreen
www.melkweg.nl

THE FINAL MEMBER | Maandag 18 maart, 20:00 uur
POLYESTER | Zaterdag 23 maart, 21:00 uur
VAMPYRES | Zondag 24 maart, 21:00 uur
PINK FLAMINGOS | Woensdag 27 maart, 20:00 uur

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!