crimesofthefuture
crimesofthefuture
TGIF
15 april 2022

Thank God It’s Friday, 15 april 2022

crimesofthefutureTGIF | De klap die ervoor zorgde dat Will Smith niet langer welkom is op het Oscargala blijft de voorpagina’s van de roddelbladen domineren. Wat mij echter meer opviel is dat de laatste dagen heel wat acteurs onverwacht hun pensioen hebben aangekondigd.

Het was natuurlijk de 67-jarige Bruce Willis die de meeste aandacht kreeg, ook al is zijn vaarwel te wijten aan afasie. Als je overweegt de Razzies serieus te nemen (wat je volgens mij maar beter niet doet) was het hoogtijd om de categorie van de slechtste Bruce Willis-film van het jaar in het leven te roepen… die inmiddels weer is ingetrokken. Je kan moeilijk beweren dat Willis selectief was in zijn laatste filmkeuzes, maar een beetje respect is nog altijd op zijn plaats, vooral als je eraan denkt in hoe veel steengoede films de man ook te zien was.

Ook Jim Carrey haalde zijn kotszakje tevoorschijn toen hij vanuit zijn sofa sprakeloos toekeek hoe je volgens Smith je vrouw dient te verdedigen als je het over haar kapsel hebt. Carrey bestempelde na het incident het schoon volk van Hollywood als een bende lafaards en liet meteen noteren dat hij zich in de toekomst meer wil gaan toeleggen op een spiritueel leven en het maken van schilderijen. Naar eigen zeggen zal het alleen maar een in goud geschreven script zijn dat hem opnieuw naar het witte doek zal kunnen loodsen. Een derde ACE VENTURA zit er wel nog in, maar alleen op voorwaarde dat Christopher Nolan de regisseur van dienst is. Nolan staat overigens eveneens hoog genoteerd op het verlanglijstje van Nicolas Cage van regisseurs waarmee hij in de toekomst wil samenwerken. Om het Nolan-luikje af te sluiten onthult regisseur Colin Trevorrow dat de Giganotosaurus die je zal zien in JURASSIC WORLD: DOMINION gebaseerd is op het Joker-personage uit THE DARK KNIGHT.

Ook Mark Wahlberg heeft het gehad met Hollywood en keert de blockbusters voortaan de rug toe. Naar eigen zeggen zul je hem in de toekomst alleen nog maar zien in films met een boodschap. En dan nog het liefst titels waarin het katholieke geloof centraal staat, zoals zijn laatste FATHER STU, die hij zelf als zijn beste film ooit bestempelt. Films die het gelukkig niet gauw op de Schokkend Nieuws-pagina’s zullen halen, maar opzienbarend genoeg om te melden! Wie weet zien we Gillian Anderson ooit nog wel eens terug in THE X-FILES. Aan Variety liet de actrice haar eigen voorwaarden weten.

MORBIUS lijkt aan de kassa een grote ramp te worden en volgens vele filmfans is dat toe te schrijven aan de gevreesde method acting van Jared Leto. Mads Mikkelsen, die het voor heel wat FANTASTIC BEASTS-fans beter doet als Gellert Grindelwald dan voorganger Johnny Depp, haalt in ieder geval zijn neus op voor dit soort acteren. Of het verband tussen Mary Poppins en de clown Pennywise verzonnen is door een of andere pientere journalist die niet wist wat te schrijven is maar de vraag, maar wie weet bestaat ook hier toeval niet.

De films waar heel wat mensen het meest naar uitkijken om ze op een groot scherm te bewonderen zijn natuurlijk het nu al bewierookte THE NORTHMAN en CRIMES OF THE FUTURE, de nieuwe van David Cronenberg met Kristen Stewart en Viggo Mortensen die in Cannes in première gaat. De eerste reacties op laatstgenoemde zijn in ieder geval lovend. Wie zich wil voorbereiden op het historische vikingepos kan hier terecht voor een ‘Robert Eggers voor dummies’. Wie tijdens het Paasweekend tijd over heeft, kan zich verdiepen in wat volgens Buzerilla de veertig beste protheses uit de filmgeschiedenis zijn.

En natuurlijk is er ook het nieuwste nummer van Schokkend Nieuws dat deze keer de kaart van de zombies trekt en gesierd wordt door een prachtige cover van Bart Sparnaaij. Daarachter tref je onder meer een interview met Fred Dekker en duikt Julius Koetsier de geschiedenisboeken in om te achterhalen waar die zombies nou vandaan komen. Als je nadien nog meer zombies wil zien kun je om het geheugen wat op te frissen, surf dan naar het Watch Mojo-overzicht waar alle mainstreamtitels mooi op een rij staan. Zombiefans die hunkeren naar een uitgebreider overzicht vinden hier het ultieme lijstje. Om Wahlberg gelukkig te maken, laat ons net zoals de Paus afsluiten met de woorden urbi et orbi, zolang er maar geen Kinder Surprise-eitjes op je tafel staan!

Fijn Paasweekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!