Amsterdamned2022
Amsterdamned2022
Nieuws
13 april 2022

Amsterdamned 2022 gaat van start!

Amsterdamned2022EVENT | Amsterdamned 2022 vindt dit jaar plaats in april in plaats van oktober en verhuist naar de Amsterdamse poptempel De Melkweg!

Het festival werd in 2016 door Jan “Mr. Horror” Doense in het leven geroepen als eerbetoon aan Neerlands enige echte genrefilmmaker, Dick Maas. In de afgelopen jaren opende het minifestival van de fantastische film steevast met vertoningen van films van Maas. Dit jaar richt Amsterdamned 2022 de filmspot op enkele andere Nederlandse genrefilmmakers. Naast openingsfilm DE OPENBARING van Chris W. Mitchell zijn er ook vertoningen van MET GROTE BLIJDSCHAP van Lodewijk Crijns, BLACK OUT van Arne Toonen en PLAN C. van Max Porcelijn.

OPENINGSFILM
Amsterdamned 2022 wordt op donderdag 21 april geopend met de wereldpremière van de Nederlandse film DE OPENBARING van Chris W. Mitchell, met in de hoofdrollen Victor Löw, Leny Breederveld en Monic Hendrickx.

De overbezorgde Jacob trekt aan het begin van de eerste coronalockdown in bij zijn alleenstaande moeder. Hij wil haar koste wat kost beschermen tegen het virus, maar al snel blijkt echter dat de geobsedeerde zoon waarschijnlijk een groter gevaar voor zijn moeder is… Victor Löw en Leny Breederveld schitteren in deze zwart-komische coronathriller van de maker van De poel.

100 JAAR NOSFERATU
Dit jaar wordt de Duitse zwijgende horrorklassieker NOSFERATU – EINE SYMPHONIE DES GRAUENS  100 jaar. F.W. Murnau’s expressionistische meesterwerk is een onofficiële verfilming van Bram Stokers roman Dracula. Max Schreck werd de eerste iconische filmvampier als de angstaanjagende graaf Orlok, met zijn kale kop en puntige tanden. Componist Kevin Toma schreef een nieuwe score bij deze klassieker, die hij tijdens de vertoning op Amsterdamned 2022 live zal uitvoeren.

STRAIGHT TO VIDEO PRESENTS
Straight to Video presenteert iedere maand het ultieme video-avondje: films op authentieke VHS-tapes, vertoond vanaf een old school videoplayer, mét trailers, glitches, bloed en bier! Speciaal voor Amsterdamned en ter gelegenheid van zijn 35-jarig jubileum, kozen videofreaks Eric van der Woude en Lieuwe van Albada dit keer voor Sam Raimi’s uitzinnige horrorkomedie EVIL DEAD II.

SCHOKKEND NIEUWS PRESENTS
Ook Schokkend Nieuws presenteert dit jaar een film op Amsterdamned. SLUMBER PARTY MASSACRE is de remake van Amy Holden Jones’ cultklassieker uit 1982, en speelt vakkundig met de verwachtingen zonder daarbij uit het oog te verliezen wat we willen zien in een slasher. SLUMBER PARTY MASSACRE is gewiekst, griezelig, vreselijk grappig en van begin tot eind een plezier om naar te kijken. Een echte Schokkend Nieuws-film dus!

EN VERDER
Er staat nog veel meer op het programma, zoals een Ierse vampierkomedie, een retespannende techno-thriller, een Zuid-Afrikaanse horrorfilm en een helse heksentoer. Komt dat zien, komt dat zien!

OVER AMSTERDAMNED
Amsterdamned 2022 wordt geprogrammeerd door Lieuwe van Albada, Julius Koetsier en Jan Doense. De productie is in handen van Natasja Jong, Rabia Sitabi en Jan Doense i.s.m. Steven Strik. Het festival wordt gesteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Geoffrey Donaldson Instituut.  Schokkend Nieuws is mediapartner van Amsterdamned.

TICKETS
De kaartverkoop voor Amsterdamned 2022 is gestart via www.melkweg.nl. Kaarten voor losse voorstellingen kosten 11 euro. Houders van een Cinevillepas hebben gratis toegang.

Voor updates, meer informatie over de films en tickets: www.amsterdamnedfilmfestival.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!