9jan frankmum
9jan frankmum
TGIF
9 januari 2015

Thank God It’s Friday 9 januari

9jan frankmum TGIF | Een nieuw jaar is aangebroken, tijd om de goede voornemens waar te maken. Ons goede voornemen? Iedereen weer elke vrijdag blij maken met een hele zooi linkjes!HORROR | En wat beter om het jaar mee starten dan met het horrorgenre. Want zijn we allemaal niet horrorfan? Het genre dat al talloze geweldige personages heeft gebracht. Binnenkort zullen twee van de bekendste filmmonsters – het monster van Frankenstein en de Mummy – het tegen elkaar opnemen in een gevecht (zie foto bovenaan dit artikel). En zo zijn er nog wel tal leuke gevechten te bedenken. Moederskindjes Jason Voorhees tegen Norman Bates, misschien? Die laatste ziet er overigens zelfs in LEGO nog cool uit. Maar de coolste bad guy is en blijft toch wel Sir Anthony Hopkins als Hannibal Lecter. Zelfs als ‘ie maskers aan het passen is, blijft het een angstaanjagende baas.

 Verder nieuws voor horrorliefhebbers is dat ze nu een miniatuur van CHRISTINE kunnen bezitten, een doolhof voor het hotel van THE SHINING mogen ontwerpen en zich kunnen opmaken voor seizoen 5.2 met die wandelende doden.

DAMES | Naast filmengerds is het wellicht ook niet verkeerd om dit nieuwe jaar te kijken naar wat vrouwelijk schoon. De nieuwe MAD MAX lijkt behoorlijk episch te worden en ook Charlize Theron lijkt flink badass te zijn in haar rol als Furiosa. Ongetwijfeld zal Scarlett Johansson evenveel kont schoppen met haar hoofdrol in de live-action versie van GHOST IN THE SHELL. Welke man wil niet zo’n dame aan de haak slaan? De meeste kans maak je dan overigens als je een Vulcan bent, dan ben je het ideale vriendje.

HOBBIT | Terwijl 2015 is begonnen, gaat 2014 te boek als het jaar dat we – waarschijnlijk – voor het laatst afsloten met een Tolkienverfilming van Peter Jackson. Met de derde HOBBIT lijkt hij zijn laatste avontuur in Midden-Aarde te hebben gemaakt. Er waren fans en er waren critici. Zo hadden sommige mensen het idee dat de grote aanval van orc Azog niet bepaald een logische stap was.SUPERHELD | Het Midden-Aarde epos mag dan zijn afgesloten, van superhelden zijn we nog lang niet af. Elke week stromen de nieuwtjes weer binnen. Zo doet Benedict Cumberbatch een boekje open over DR. STRANGE, is Howard the Duck gespot met het zooitje ongeregeld van GUARDIANS OF THE GALAXY, vertelde Sam Raimi wat er mis ging bij zijn SPIDER-MAN 3 en werd bekend dat Gambit in 2016 zijn eigen film krijgt. En gezien dan ook Deadpool en Apocalypse hun opwachting gaan maken, wordt het nog een druk jaartje voor de X-Men.

 Verder was er natuurlijk nog het nieuws rondom ANT-MAN. Na een minuscule teaser en een poster, was daar dan de trailer. En ook die is al goed onder de loep genomen. Van analyses tot reviews. En voor wie Marvel nog niet zat is, de pilotaflevering van Agent Carter zit vol easter eggs en cameos. Het wordt inmiddels tijd dat DC weer met wat nieuwtjes komt.EN DAN NOG DIT | We sluiten af met ASSABLANCA, BITANIC en EDWARD PENISHANDS. Oftewel, de 20 grappigste titels van pornofilms. Daar kom je ’t weekend wel mee door!Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend!

9 januari 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!