Charles
Charles
TGIF
6 september 2019

Thank God It’s Friday, 6 september

CharlesTGIF | Hier is de nieuwe Thank God It’s Friday! Ga er even lekker voor zitten – bijvoorbeeld op deze fantastische stoel die onze vormgever Arie Reisinger exclusief liet maken naar het werk van onze striptekenaar Charles ‘Tomaat’ Guthrie.

FANATICS | Dat herinnert me er weer aan wat een bijzondere collectie mensen met een vreemde smaak we toch rond Schokkend Nieuws verzameld hebben. Uit de lezerspost weet ik dat lang niet iedereen de bizarre grappen van Tomaat kan waarderen, maar het stripje achterin ons magazine heeft ook diehard fans – waaronder onze vormgever Arie.

Goed zo! Laat het veilige midden maar het midden (goddank geen Disney+ in deze TGIF). Ren liever hysterisch gillend door de straten van Venetië omdat je net een film gezien hebt die je mooi vond. Of neem de tijd om een bij vlagen niet te volgen maar zichtbaar gepassioneerde vlog op te nemen met een discussie over JOKER en de ‘Incel-mentality’. Toegeven aan en opgaan in je passie is goed, al kan het natuurlijk ook uit de hand lopen:

JOHN TRAVOLTA | Ik had hem bijna niet herkend in bovenstaande trailer van THE FANATIC! Zou tijd worden dat iemand Travolta weer eens een echt goede rol gaf, maar of rockzanger/regisseur Fred Durst daarvoor de aangewezen persoon is? Ik heb Travolta ooit geïnterviewd, in 2007 in Parijs, voor de remake van HAIRSPRAY. Toen kwam, net als in dit interview, zíjn freak passion ook al ter sprake: John houdt van vliegtuigen. En koekjes. Ik en vijf andere hongerige filmjournalisten zagen hem in vijftien minuten een hele schaal wegwerken. Lijkt me geen goed teken voor de frontman van Limp Bizkit.

Ach, was THE VEGA BROTHERS maar gemaakt! Travolta en Michael Madsen zouden ongetwijfeld fantastisch geweest zijn in de QT-film die er nooit kwam. Nou ja, ONCE UPON A TIME… IN HOLLYWOOD is ook briljant – vinden in elk geval Quentin Tarantino en Paul Thomas Anderson. Posterontwerper Fernando Reza maakte een hele serie posters van zulke films die het uiteindelijk nooit gehaald hebben: van THE VEGA BROTHERS en Tim Burtons SUPERMAN LIVES tot Alfred Hitchcocks KALEIDOSCOPE. Hier te zien en te koop.

YOUTUBE-GENERATIE | Het mooie van de passie van een ander is natuurlijk dat je er iets van kunt leren. Hoe twee mensen een vol uur kunnen lullen over TANK GIRL? Ik snap het niet, maar Allison Pregler en Jack Packard doen het aanstekelijk en informatief. Hier steek je iets op over Director’s Cuts en hier iets over ‘The struggles of Nostalgia and Imagination’ in GUARDIANS OF THE GALAXY VOL 2. Van de maker van ‘’The struggles of Identity and Nostalgia’ in GUARDIANS OF THE GALAXY VOL 1. Hij doet zijn naam eer aan: Implicitly Pretentious. ‘So this will be the last […] essay for a while because I feel so burned out at this point,’ schrijft hij onder zijn laatste video. Dat gun ik hem natuurlijk niet, maar ik zou er ook doodmoe van worden.

Dan vind ik een bekkenbreker als Neil Breen & Green Screen toch leuker. Je ziet: ik laat me graag door bijzaken afleiden. Ik ben niet van de YouTube-generatie en veel te onrustig om vlogs of video-essays helemaal uit te zitten. Ik kijk liever naar een film of serie en lees er dan graag achteraf wat over. Bijvoorbeeld over Carl Franklin. Wie? Inderdaad: de regisseur van de laatste vier afleveringen van het tweede seizoen van MINDHUNTER, die wel wat meer bekendheid verdient. Ook zeker de moeite waard om beter te leren kennen: Shinichirō Watanabe en Robert Pattinson.

ONVERWACHTE PLEKKEN | Ik wilde deze TGIF eigenlijk eindigen met het nieuws waar ik als fanboy blij van word: er komt een biopic aan over Lucio Fulci!


De maker van THE BEYOND, ZOMBI 2 en DON’T TORTURE A DUCKLING overleed al in 1996. Collega Phil van Tongeren heeft hem nog geïnterviewd. In de decadente villa van David Warbeck, als ik me niet vergis. Jaloers dat ik ben!  Kom ik aan, met mijn armzalige koekjesanekdote over John Travolta!

Enfin, dat is het tweede: een filmpassie brengt je soms op de meest onverwachte plekken. Deze week werd bekend gemaakt dat Ben Wheatley en Amy Jump – beiden SN-favoriet vanwege unieke films als KILL LIST, SIGHTSEERS, A FIELD IN ENGLAND, HIGH-RISE en FREE FIRE getekend hebben voor… TOMB RAIDER 2!  Die zag ik dus echt niet aankomen. En ik denk niet dat ze het zouden doen als ze geen fans van de game waren. Benieuwd wat zij ervan (kunnen) maken.

Ik wens jullie een weekend toe vol dergelijke, vreemde verrassingen!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!