jurassic park trex
jurassic park trex
TGIF
4 augustus 2017

Thank God It’s Friday, 4 augustus

jurassic park trex TGIF | Carlijn Kruidhof zou vandaag de Thank God It´s Friday schrijven. “Ziek of niet, dat zal ik doen. Vandaar: deze week gewoon een lollige verzameling linkjes.”

Wist je dat de Schokkend Nieuws-redactie de TGIF samenstelt door linkjes in een afgeschermde Facebook-groep te delen? De hele week door zetten de medewerkers van SN linkjes in een thread. Zo kan de schrijver van de week alle linkjes lekker makkelijk terugvinden. Hartstikke handig. Dit stond er deze week in:

Deze supertoffe video van de eerste achtervolging uit de film BABY DRIVER. Wie kan die film uit z’n kop krijgen? Ik in ieder geval niet. Ik luister non-stop naar de soundtrack sinds ik de film een paar weken geleden zag. Ook nu, terwijl ik deze TGIF schrijf. Is er ooit een film geweest die zo verstrengeld was met muziek en musicals? I think not. Gewoon geniaal.

Over soundtracks gesproken, hier vind je alle muziek van Anna Biller’s VIVA en THE LOVE WITCH. 

Ondertussen, in Hollywood: THE DARK TOWER is een cinematic universe, maar niet eentje zoals we gewend zijn: de film is een vervolg op de acht boeken van Stephen King. Oftwel, om het hele verhaal te snappen, moet je eigenlijk eerst alle acht boeken hebben gelezen. Lekker verwarrend, vinden ze ook bij Cracked.

Wisten jullie trouwens dat er weer een nieuwe editie van Schokkend Nieuws is uitgekomen? Deze keer met een Stephen King-special! En hij is extra dik! Klik hier voor meer informatie. Ter ere van het nieuwe nummer, houden we hier op de website een Kingweek. De hele week plaatsen we elke dag een artikel over Stephen King en alle verfilmingen die volgden (of juist niet).

Meer van Cracked: zes monsters die in het echt gewoonweg niet zouden werken. Ik moet zeggen dat ik dezelfde soort vragen stelde tijdens ALIEN: COVENANT. Een alien-ras dat zich alleen voortplant in andere soorten? Maar wat als ze alle andere soorten hebben gedood? Gaan ze dan zelf ook gewoon dood? En waarom reproduceert de alien zich op zoveel verschillende manieren? Het wezen legt eieren in andere dieren, maar het kan ook een lichaam bezwangeren door middel van sporen? En dan heb je mama Alien, die eieren legt die de facehuggers maken die eieren leggen in andere beesten? Het wordt met elke Alien-film vager.

En van onmogelijke monsters naar een jonge vrouw die zichzelf regelmatig omtovert tot monsters van allerlei films en series. Lex van MadeYewLook recreëert elke week monsters op haar YouTube-kanaal. Ik kan net een beetje eyeliner zetten, dus je kan rustig zeggen dat ik stikjaloers ben op haar vaardigheden. Blijf vooral even rondkijken op haar kanaal, voor alvast wat Halloween inspiratie. Het mag dan officieel zomer zijn, bij dit weer maak ik me al klaar voor de herfst.

Vooral omdat ik niet kan wachten tot mijn favoriete series terugkomen. Kijk bijvoorbeeld even naar deze teaser en poster van AMERICAN HORROR STORY seizoen 7, CULT. Ik weet het, de serie weet de kwaliteit van MURDER HOUSE al jaren niet meer vast te houden, maar ik vond ROANOKE wel echt doodeng en dat was de serie al sinds COVEN niet meer geweest. Dus ik blijf hoopvol. 

Tot slot: only in America

En nu duik ik weer mijn bed in. Vanavond is JURASSIC PARK op televisie (20:30 op SBS6), dus ik vermaak me wel. Al heb ik ‘m al twintig keer gezien (en dat wil echt wat zeggen), de scène met de Trex blijft een van mijn favoriete allertijden. Sorry, ik bedoel T-Rex. 

Prettig weekend!

4 augustus 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!