1319101701017224260
1319101701017224260
TGIF
3 juli 2015

Thank God It’s Friday 3 juli

1319101701017224260TGIF | Voordat je jezelf losweekt van je bureaustoel en richting verkoeling glibbert, heb ik eerst nog wat linkjes voor je. Dit keer met extra videootjes voor zo min mogelijk inspanning!

NIEUW | Het is een korte Thank God It’s Friday dit keer, vanwege een oververhitte computer en komkommertijd, maar dat betekent niet dat er geen interessante nieuwtjes zijn! Zo tweette Paul Feig foto’s van de nieuwe Ghostbusters-kostuums en protonpacks. Het zegt natuurlijk niets over de uiteindelijke film, maar ik ben persoonlijk wel opgelucht dat ze niet voor een gladde hi-tech look zijn gegaan. Nog meer nieuws via de twitter van een regisseur: de titel van de  GUARDIANS OF THE GALAXY sequel is bekend. Ooit zou Tim Burton een Superman-film maken met Nicholas Cage als Superman en een script van Kevin Smith. Die kwam er nooit, wel is er een documentaire gemaakt over het mislukken van dit project. Blauw shirt + bloed + kettingzaag = Ash.

LEESVOER | Het kost wat fysieke inspanning met al dat scrollen, maar dit blokje met wat langere artikelen is het zeker waard. Zo stuurde Wieland van Dijk dit interessante artikel door over de Nitrate Picture Show. Daar worden films op oude nitraatprints vertoond en nitraat is echt mega-ontvlambaar. Je kunt ze bijvoorbeeld niet thuis op een plankje tussen je dvd’s zetten, maar hebt een bunker nodig om ze goed en veilig te kunnen bewaren. Levensgevaarlijk dus! Game of Thrones is ook een en al gevaar, maar het is daar wel lekker koel. Wie de serie kijkt, of de boeken heeft gelezen, is bekend met de ziekte Greyscale waar onder andere Shireen Baratheon aan lijdt. Of leed want Shireen is inmiddels ‘genezen’. Anyhoo, hier wordt Greyscale gelinkt aan lepra. Gezellig leesvoer! Vrolijker is deze geschiedenis van Pixar.

VIDEOOTJE KIJKEN | Nu is het tijd voor wat klikken en kijken. Zo heeft Paul Rudd last van winderigheid. Twee nerds zijn verwikkeld in een epische strijd: wat is er nou beter Game of Thrones of LORD OF THE RINGS? Wat als er in JURASSIC PARK voor een ander geologisch tijdperk was gekozen? Eindelijk antwoord op de vraag waarom films gebaseerd op videospellen zuigen. Hint: Uwe Boll heeft er iets mee te maken. Terug in de tijd met TERMINATOR 2 in deze video over de props en praktische effecten in de film.

GRABBELBAK | We beginnen dit laatste blokje met handige lijstjes. Zo kun je op de site van Ray Harryhausen zijn werk sorteren op monster! Veertien series die een nieuwe draai gaven aan scifi. En zevenentwintig feitjes over de STAR TREK films van J.J. Abrams. We sluiten af met geniale ideeën. Zo heeft iemand de dinosaurussen in JURASSIC PARK vervangen door katten. En dit krijg je als je THE AVENGERS mixt met THE WIZARD OF OZ:

Dat was hem weer. Denk aan de zonnebrand en hydratatie (niet alleen drank!) en tot volgende week!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!