Overlord
Overlord
Nieuws
4 juli 2015

Zomerse anime!

OverlordANIME | De zomer brengt behalve lekker weer, ook tanks, zombies, een skelet dat niet uit kan loggen en een monsterlijke tijger in de kelder! Onze anime-specialist Martijn Kloosterman tipt vier nieuwe series voor de zomer van 2015.

Gate: The Self-Defense Forces Fight. Like This in Another Land (ゲート 自衛隊 彼の地にて、斯く戦えり, Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri)
Genre: action, fantasy, military, door A-1 Pictures (Your lie in April, Aldnoah Zero)
Regie: Kyogoku, Takahiko (Storyboards for Love Live, Fairy Tail)

Gate is een webcomic/manga, geschreven door Takumi Yanai die zelf in de JSDF (Japan Self-Defense Force, het Japanse leger) gediend heeft. De eerste versie van het verhaal werd tussen 2006 en 2009 als webcomic uitgebracht. Het is gedeeltelijk herschreven en verschijnt sinds 2010 als manga. Het verhaal verheerlijkt de JSDF maar is voor Japanse begrippen redelijk kritisch ten aanzien van de gevestigde orde.

Het verhaal volgt Yōji Itami die in Akihabara aan het winkelen is op het moment dat er een invasie plaatsvindt. Uit het niets verschijnt een poort waardoor een leger van mensen en monsters aanvalt, uit naam van een ver keizerrijk. Dankzij Yōji wordt de JSDF ingeschakeld en snel korte metten gemaakt met de aanvallers; als je een invasiemacht uitrust met zwaarden houd je het niet zo lang vol tegen automatische wapens. Ook blijken de monsters niet goed opgewassen tegen luchtafweer.

Na onderzoek blijkt de poort beide kanten op te werken. Het verhaal verplaatst zich dan ook naar de wereld waar de invasiemacht zijn oorsprong vond. Yōji wordt op onderzoek uitgestuurd met een zootje ongeregeld als verkenners en komt er al snel achter dat de wereld bevolkt wordt door mensen, elven, monsters en halfgoden. Technologisch gezien zijn de bewoners niet verder dan de Romeinen, maar ze beschikken wel over magie.

Het invasie-/contra-invasie-genre is niet nieuw in de literatuur en games. Hedendaags wapentuig versus beschavingen die het nog niet zo ver hebben geschopt, met een even voorspelbaar als abrupt einde voor de verliezende partij. Op de achtergrond spelen vragen over slavernij, politieke corruptie, de rol van de monarchie en hoe grootmachten als China, Rusland en de Verenigde Staten omgaan met andere landen.

Hieronder de Japanse trailer. Je kunt Gate: The Self-Defense Forces Fight. Like This in Another Land met Engelse ondertitels volgen op Crunchyroll . De Japanse website vind je hier.

School-Live! (がっこうぐらし!, Gakkou Gurashi!)
Genre: horror, school, supernatural, door Lerche (Unbreakable Machine Doll, Assassination Classroom)
Regie: Masaomi Ando (Accel World Ex, Kyoukaisenjou no Horizon, Muv-Luv Alternative: Total Eclipse), script door Norimitsu Kaiho, character design by Haruko Iizuki (HENNEKO).

Yuki Takeya is een ‘genki girl’ (energieke meid) en lid van de Campus Life Club van haar school, samen met haar vrienden Kurumi Ebisugawa en Yūri Wakasa. Yuki organiseert elke dag gezellige clubactiviteiten, terwijl Kurumi en Yūri haar beschermen. Maar wat ze psychisch buitensluit is dat Japan ten onder is gegaan aan een uitbraak van zombies en dat de drie meiden gebarricadeerd zitten in hun schoolgebouw.

School-Live! (Japanse website) is binnenkort te volgen op Crunchyroll.

Overlord (オーバーロード,  Ōbārōdo)
Genre: fantasy, game, door Madhouse Studios (DEATH PARADE, PARASYTE, PAPRIKA)
Regie: Yoshimatsu, Takahiro (Slayers, Hunter x Hunter), geschreven door Maruyama Kugane.

De eenzame speler van een mislukte online game besluit online te blijven op het moment dat de laatste servers offline gaan. Maar in plaats van automatisch uitgelogd te worden, blijft hij vast zitten in z’n gamepersonage. Laat dat nu net een almachtige ondode Overlord met magische krachten zijn. Wat nu?

Overlord  is vanaf 7 juli te zien bij Funimation.

Ushio to Tora
Genre: fantasy, supernatural, door MAPPA (Terror in Resonance, Garo: The Animation, Punch Line)
Regie:: Nishimura, Satoshi (Dragonball, Monster, Trigun, X-Men)

Wat doe je als je erachter komt dat er een monsterlijke demonische tijger gevangen zit in de kelder? En wat als je vader je verboden heeft om er in de buurt te komen, terwijl je huis, je familie en je vrienden aangevallen worden door honderden geesten? Juist ja…

Ushio to Tora is een shōnen-serie die in 1992 al eens gedeeltelijk tot animatie is bewerkt. Dat er na 23 jaar besloten is om dit nog een keer te doen, getuigt van de onverminderde populariteit van het bronmateriaal. Ushio to Tora  is binnenkort te zien op Crunchyroll.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!