150
150
TGIF
29 juli 2016

Thank God It’s Friday, 29 juli

150

TGIF | HOERA! Dit is de 150ste (!) editie van Thank God It’s Friday! Sinds de allereerste verzameling klikgenot zijn we vier jaar aan vrijdagmiddagen en ik-weet-niet-hoeveel linkjes verder. We vieren het met een eigen pagina voor alle TGIFs! Mag ik honderdvijftig hieperdepieps?

MEMORY LANE | Nostalgie is helemaal van deze tijd! Overal vind je terugblikken, remakes, sequels van films uit je kindertijd en een serie als Stranger Things haakt daar geweldig handig op in. Onder meer met de soundtrack. En ja, ook die serie krijgt een sequel, in de vorm van een tweede seizoen. Verder uit de flashback-doos: PHANTASM gooit weer eens een balletje op, Twin Peaks komt terug in 2017, maar daarvóór komt eerst het boek The Secret History of Twin Peaks uit, geschreven door medebedenker Mark Frost. En herinner je je Hotwheels nog? Of… Tetris? Ik verzin dit niet, er komen Tetrisfilms. Echt waar. Drie stuks. Over… blokjes? Nou ja, de soundtrack hebben we alvast: nooit geweten dat het themamuziekje uit het oostblok kwam.

WIE VOELT ZICH OUD? | TRAINSPOTTING kwam twintig jaar geleden uit. Laat dat even op je inwerken: twintig jaar – en Spud, Renton, Sick Boy en Begbie leven nog. In september wordt een anniversary edition uitgegeven van ALIENS, met de bioscoopversie en de extended versie op DVD en Blu-Ray. Het is inmiddels alweer dertig jaar geleden dat Newt op het scherm verscheen – wat doet die actrice nu eigenlijk? THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW is al 41 jaar oud, dus het werd kennelijk wel tijd voor een remake. Maar pas écht oud is deze knakker, voor de foto gestalte gegeven door een kale dame. En ook van NOSFERATU komt een remake, met de heerlijk creepy slungel Doug Jones.

BLOEDERIG | De trailer van Ash vs Evil Dead (seizoen 2) zou te bloederig zijn voor Comic-Con en werd daarom daar niet vertoond. Hier wel, natuurlijk. En raad eens wie een gastrol krijgt? Wie weet volgt er zelfs nog een film… Ook niet vertoond: wie ‘Lucille’ beter heeft leren kennen in de laatste aflevering van The Walking Dead (seizoen 6). Het internet staat bol van de speculaties, maar AMC doet er alles aan om het niet uit te laten lekken. Jeffrey Dean Morgan claimt dat alles in het volgende seizoen anders is: “It’s Negan’s world now”. Snel nog maar even op de foto met de hele cast! Hopelijk staat die tijger aan de kant van de good guys.

BLIK VOORUIT | En wat staat ons verder allemaal nog te wachten? De LEGO BATMAN MOVIE trailer staat online, net als de eerste trailers van JUSTICE LEAGUE en WONDER WOMAN. Iets om over naar huis te schrijven? Gebruik een passende postzegel, zou ik zeggen. Marilyn Manson acteert in LET ME MAKE YOU A MARTYR, maar James McAvoy is nog enger in M. Night Shyamalan’s SPLIT. Benedict Cumberbatch is on a roll in zowel de nieuwe DOCTOR STRANGE trailer als in het vierde seizoen van Sherlock en Luke Cage is “just getting started” – Shimmy shimmy ya shimmy yam shimmy ya! En dan de volgende vraag: wat is man-made en zichtbaar vanuit de ruimte? Matt Damon! Ik bedoel: de Chinese Muur. Zou je daar deze kolossale Kong ook mee buiten kunnen houden..? Ik voel een cross-over aankomen!

NOG MEER PIJPLIJN | We moeten nog tot 2018 wachten voordat we meer Daredevil en Jessica Jones zien, maar wel druppelen er steeds meer nieuwe foto’s binnen van The Dark Tower en berichten over de casting van Captain Marvel en Black Mirror seizoen 3. Ook American Horror Story teast ons in afwachting van het volgende seizoen. Martin Koolhoven’s BRIMSTONE gaat in premiere tijdens het filmfestival van Venetië. Lees hier vijf vragen aan (en antwoorden van) de Nederlandse regisseur. LIGHTS OUT is nog maar net uit en er is nu al een sequel aangekondigd. Het spijt me als je onderhand al helemaal spuugzat bent van Pokémon, want ook aangekondigd is een (live action) Pokémon film. En een Google-marketingbobo droomt ervan om Westeros te integreren in Google Earth en daarmee een Game of Thrones-versie te maken van Pokémon Go. Maar ik heb zo’n idee dat die draakjes een stuk moeilijker te vangen zijn… Laat ik dit vooruitblikkende stukje afsluiten met de trailer voor een serie die aan hele hoge verwachtingen zal moeten (en lijkt te gaan) voldoen: American Gods. Ik ben er zo benieuwd naar en enthousiast over, dat ik ‘m gewoon even uitlicht. Ha! 

HOU MAAR OP | Iets heel anders: kun je ook maar geen genoeg krijgen van AVATAR? Oh, toch wel? Helaas, volgens James Cameron heeft AVATAR maar liefst drie sequels nodig, omdat het nu eenmaal zo’n enorm verhaal is dat helemaal verteld moet worden (desnoods via radio, als het maar niet op televisie is). Ook de jonge Han Solo krijgt drie films (althans, zo gaan de geruchten), maar Alden Ehrenreich zit in elk geval niet in STAR WARS: ROGUE ONE. Is dat ook weer opgehelderd.

COMIC-CON | Schokkend Nieuws was aanwezig en Twitterde en Instagramde er op los. Het geanimeerde BATMAN: THE KILLING JOKE (persoonlijke tip: lees die comic!) was te zien tijdens de conventie, net als een hele hoop interessante – en melige – panels. James Gunn onthulde de Ravagers van GUARDIAN OF THE GALAXY VOL 2. Nog een onthulling: THE WOODS heeft een nieuwe titel: BLAIR WITCH en stiekem was het de hele tijd al de sequel van THE BLAIR WITCH PROJECT! Wat je ook niet had verwacht: een crossover tussen Batman en de Ninja Turtles. Nóg verwarrender: deze creepyfig cosplay. Huuu.

BESCHOUWEND | Lees hier waarom ALIEN 3 helemaal niet slecht is en hier waarom Michael Fassbender ALIEN CONVENANT veel enger vindt dan PROMETHEUS. Ook eng: sommige moeders (goed bruggetje, of niet?). Zie deze momma en de gevolgen van een slechte opvoeding. Maar soms worden mama’s gewoon verkeerd begrepen. Geen film is trouwens zo verkeerd begrepen (volgens fanatieke fans) als BATMAN V SUPERMAN – daarom legt de Nerdwriter uit wat volgens hem de fundamentele fout is in Zack Snyder’s films: “zijn obsessie met momenten.”  Ook over Rey uit STAR WARS: THE FORCE AWAKENS gaan de nodige theorieën rond. Wist je trouwens dat Daisy Ridler en de rest van de cast deze films te zien kregen als inspiratie? Voor wie terugverlangt naar Shark Week is hier DEEP BLUE SEA in liefdevolle herinnering. De film 47 METERS is inmiddels omgedoopt tot IN THE DEEP. En over haaienfilms gesproken: er is wel wat kritiek op THE SHALLOWS. Misschien weet ik niet genoeg van de plot van THE GREAT WALL, maar ik vroeg me ook af wat Matt Damon daarin doet… Nou ja, wie weet is er een heel logische verklaring. Meer kritische geluiden: Dan Aykroyd heeft het gehad met de Ghostbros.

LOSSE LINKJES | Nieuwe vakantiebestemming: Guillermo del Toro’s ‘bleak house‘. Droom weg bij deze concept art van 2001: A SPACE ODYSSEY en spijker je kennis bij van de grand dames of horror. Lees dit uitgebreide interview met de makers van SPRING, wens dat je hier in het publiek stond en hypnotiseer jezelf met dit gifje. En: waarom maakt regisseur Luca Guadagnino eigenlijk een remake van SUSPIRIA? Mensen blijven maar oude VHS-hoezen van nieuwe releases maken en voor de makers die een jaartje de tijd hebben: cosplay on! Mocht je nou nog een plumbus hebben liggen en niet weten hoe hij werkt: de Rick and Morty Blu-Ray levert een gebruiksaanwijzing. Zie hier wat er met de andere inzendingen voor ABC’s of DEATH (letter M) is gebeurd en hou je vast, we hadden een 80’s horrorfilm kunnen hebben van Stuart Gorden, met niemand minder dan Arnold Schwarzenegger! Om af te sluiten: een filmpje over films waarin films worden gefilmd.

Dat was ’m weer! Blijf tips sturen naar [email protected], geniet van je weekend en tot volgende week!

 

29 juli 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!