witch dvd 2d
witch dvd 2d
Nieuws
24 juli 2016

Thuisbios, week 29

witch dvd 2d KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week een briljante horrorfilm waar je een beetje moeite voor moet doen en een enigszins teleurstellende Stephen King-verfilming.

De horrorfilm THE WITCH (Robert Eggers) speelt zich af in de zeventiende eeuw in New England. William (Ralph Ineson), Katherine (Katie Dikcie) en hun kroost worden uit het dorp verbannen omdat William’s fanatieke puriteinse geloofsopvattingen de ouderlingen tegen de borst stuiten. Op een dag reizen van de bewoonde wereld proberen ze aan de rand van een groot bos en een nabij gelegen beek een nieuw bestaan op te bouwen. Als hun pasgeboren en nog ongedoopte baby op mysterieuze verdwijnt en de eerste oogst ook nog eens mislukt, lopen de spanningen binnen het gezin hoog op. Algauw valt de verdenking op de oudste dochter, Thomasin (Anya Taylor-Joy). Heeft zij een pact gesloten met de duivel? THE WITCH is volgens recensent Barend de Voogd geen doorsnee horrorfilm. “Duister, atmosferisch en een beetje praterig. […] Je moet er een beetje moeite voor doen.” Maar wie geduld heeft, wordt ruimschoots beloond. Barend beloonde de film met maar liefst vijf skulls. Zijn volledige recensie staat in Schokkend Nieuws #119 en publiceren we binnenkort ook op de website. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 20 juli (Universal Pictures Benelux).

Iets minder enthousiast waren we over de sciencefictionhorror CELL (Tod Williams), gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King, waarin een mysterieus en wereldwijd uitgezonden signaal GSM gebruikers verandert in zombie-achtige agressievelingen. Illustraor Clay Riddell, gespeeld door John Cusack, weet het hoofd koel te houden en gaat op zoek naar zijn vrouw en zoon. Onderweg ontmoet hij twee andere overlevenden, metrobestuurder Tom (Samuel L. Jackson) en tienermeisje (Isabelle Fuhrman). De film is overvol, bevat te veel subplots, nevenpersonages en allerlei ‘onthullingen’, aldus recensent Lieuwe van Albada. “Zelfs voor iemand die het boek gelezen heeft is het soms niet te volgen.” Maar CELL is niet helemaal een verloren zaak. “De openingsscène is redelijk effectief en de zombies/geïnfecteerden, die soms doen denken aan de pod people uit INVASION OF THE BODY SNATCHERS, zijn vrij griezelig.” Lieuwe’s recensie lees je hier. Te koop en te huur op VOD van 24 juni en op dvd vanaf 22 juli (Three Lines Pictures).

24 juli 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!