xenomorph
xenomorph
TGIF
29 januari 2016

Thank God It’s Friday, 29 januari

xenomorph TGIF | Gefeliciteerd, je hebt vrijdag weer gehaald! En wat kan je op zo’n druilerige middag beter doen dan met een biertje in je hand lekker linkjes klikken en hopen dat je geen wind tegen hebt als je da’lijk naar huis fietst? Deze week: superhelden, casting nieuws, een korte film van Gareth Evans en het krankzinnigste filmpje dat je ooit gezien hebt.

FILMS EN SERIES | Hoera, American Gods heeft een hoofdrolspeler! Ik ben een boekenwurm en in het bijzonder een Neil Gaiman-wurm; het feit dat een van mijn favoriete boeken tot een serie wordt gemaakt beangstigt en verblijdt me ongeveer evenveel. Jason Momoa werd lang genoemd als kanshebber voor de rol van Shadow, maar het is Ricky Whittle geworden. En we kunnen gelijk nog een keer Hoera! roepen, want WHAT WE DO IN THE SHADOWS krijgt een spin-off! De titel is alvast veelbelovend: WE’RE WOLVES. Get it, get it? De weerwolven waren een absoluut hoogtepunt in de originele film (‘Remember, we’re werewolves, not swearwolves!’), dus dat is iets om naar uit te kijken. Kan nog wel even duren trouwens, want regisseur Taika Waititi moet eerst nog even THOR: RAGNAROK maken. Waarover hier alvast wat geruchten. Nog meer casting-nieuws: Benedict Wong (THE MARTIAN) is gecast als de sidekick van DR. STRANGE, toevallig ook Wong genaamd. Hier durf ik niet voor te juichen, maar het gaat nu wel echt gebeuren, de opnames voor BLADE RUNNER 2 beginnen in juli. En er zit ook een bejaarde Conan the Barbarian aan te komen.  Alsof dat allemaal nog niet genoeg is willen ze ook nog een serie van THE EXORCIST gaan maken! Allemaal leuk en aardig, maar van Scooby-Doo moeten ze toch echt afblijven. Zou iemand trouwens gedacht hebben dat Star Wars afgelopen is na Episode IX? Disney zal vast niet rusten voor elke druppel sterrenstof gewonnen is. Zover is het gelukkig nog niet, hier is alvast alles wat we tot nu toe weten over Episode VIII. Wist je trouwens dat er dingen zijn die je niet wist over Darth Vader? Nu niet meer! Sam Raimi gaat ineens een heel andere kant op na het fijne Ash vs. Evil Dead en gaat een remake van het Franse UN PROPHÈTE maken. Goeie profeet die dat aan zag komen. En het zal je niet ontgaan zijn: Mulder en Scully zijn terug met hun X-Files! Ik ga dit weekend pas kijken, dus kan er nog niets van zeggen, maar de marketing is in elk geval niet bepaald subtiel. We sluiten dit rubriekje met Daniel Radcliffe’s nieuwe rol als een ‘farting corpse’. Harry Potter voelt ineens heel lang geleden.

MUST SEE | Kijk hiernaar en vraag je af of er per ongeluk LSD in je bier zit. Lees daarna dit interview met de makers. En kijk hem dan gewoon nog een keer:


SUPERHELDEN | Hier is de honest trailer van The Agents of S.H.I.E.L.D. ‘AVENGERS-fans assemble to see your favourite super heroes… names get dropped.’ En dammit, nu kan ik nooit meer naar Agent Coulson kijken zonder te zien dat hij raar loopt. Een tv-spot en nieuwe foto van DEADPOOL. Hier nog 25 (!) acteurs die in zowel Marvel- als DC-films gezeten hebben. Zack Snyder wilde Christopher Nolans zegen voor BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE, maar werd niet helemaal op zijn wenken bediend. Wat Tim Burton ervan vindt, dat vraagt vreemd genoeg niemand.

GRABBELTON | Over Tim Burton gesproken: dingen waarvan je niet wist dat je ze wilde hebben – ‘The Napkin Art of Tim Burton’. 2016 is blijkbaar het beste jaar om filmfan te zijn, hoera! Horrorfilm eye candy! Honest posters voor de Oscar-nominaties van dit jaar, en een honest script voor INTERSTELLAR. A happy little Millennium Falcon.  The Walking Dead en de iconische wapens. Niks te doen dit weekend? Maak je eigen BB-8! Iedereen moet ergens beginnen, en laat dat voor Jason Statham nou met een lendendoekje om dubieus dansend in een Shamen-video geweest zijn. Mooi: de mensen achter/in/onder de monsters, zie ook bovenaan dit artikel. VHS is niet dood, VHS is… ondood? Hier nog een  Pre-Mortem One-Liner-supercut. Cheesiness (en uiteraard spoilers) galore.  

Zoals inmiddels gewoonlijk eindig ik mijn  TGIF-beurt met een knokpartij. Een korte film van Gareth Evans (THE RAID)! Zomaar, omdat ‘ie er zin in had. 

Dat was ‘m weer voor deze week! Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend!

29 januari 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!