american poltergeist 2015
american poltergeist 2015
Beeldbuis
30 januari 2016

Thuisbios, week 4

american poltergeist 2015 KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week blijkt het niet pluis in de Beringzee en worden een groepje vrienden en een alleenstaande moeder belaagd door boze geesten.

In HARBINGER DOWN stuiten twee studenten en een professor tijdens hun onderzoek naar potvissen in de Beringzee op een buitenaardse parasiet die is meegelift op een neergestorte Russische ruimtesonde. Deze sciencefiction-horrorfilm is het speelfilmdebuut van speciale effectenmaker Alec Gillis, die in 1988 samen met Tom Woodruff Jr. het FX-bedrijf Amalgamated Dynamics Inc. oprichtte. Helaas is HARBINGER DOWN volgens recensent Bart van Gestel ook niet meer dan een showreel van de mogelijkheden van ADI. “Buiten de uitstekende visuele effecten, heeft de film amper meer in zich om een breder publiek te gaan boeien.” Barts volledige recensie kan je hier lezen. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 28 januari (Splendid).

Ook de horrorthriller AMERICAN POLTERGEIST is een regiedebuut van dubieuze kwaliteit. Regisseur Mike Rutkowski verdiende hiervoor vooral de kost als productie- en regieassistent. Een groepje vrienden huurt voor een weekend een vakantiehuis in Fall River, Massachusetts, alwaar het niet lang duurt voordat de in de titel aangekondigde Amerikaanse klopgeest haar opwachting maakt. De score op IMDb staat op drie en volgens één van de bezoekers is alleen de cover de moeite van het bekijken waard. De tenenkrommende trailer op YouTube lijkt dit te bevestigen. Te koop en te huur op dvd vanaf 26 januari (Just Entertainment).

Meer paranormale activiteiten in THE DIABOLICAL, een spookfilm met een vleugje sciencefiction. Alleenstaande moeder Madison wordt ’s nachts geplaagd door een vreemde en intense aanwezigheid. Als paranormale experts te bang blijken te zijn om de confrontatie met de agressieve geest aan te gaan, zoekt ze hulp bij vriend en wetenschapper Nikolai. De recensie kun je binnenkort lezen op onze website. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 28 januari (Splendid).

30 januari 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!