jeansguy
jeansguy
TGIF
27 november 2020

Thank God It’s Friday, 27 november 2020

jeansguy
TGIF | Misschien komt het omdat het opeens eindelijk iets kouder is. Of omdat Netflix de ene na de andere kerstfilm uitbrengt. Wat het ook is: Hedwig is in een kerststemming.

Het is misschien ook gewoon dat het een jaar was om snel af te willen sluiten, zoals mooi samengevat in deze LORD OF THE RINGS-samenvatting. Of dat er opeens allerlei lijstjes met cadeau-ideeën verschijnen, en als tegenprogrammering lijstjes met de beste anti-kapitalistische films. Maar van mij mag de kerstcontent komen! Van een slay ride met de Witcher tot de waarschijnlijk nog minder realistische onzin van THE PRINCESS SWITCH 2: SWITCHED AGAIN: ik ben er klaar voor. Wisten jullie bijvoorbeeld dat de kerstspecial ALIEN XMAS gemaakt is door de gebroeders Chiodos, van KILLER KLOWNS FROM OUTER SPACE?

Het internet kreeg de afgelopen weken al een kerstcadeautje: SUPERNATURAL wist met de laatste afleveringen van het laatste (vijftiende!) seizoen flink wat opwinding en consternatie te veroorzaken. Als ik het goed begrijp gaat het hierom: vanaf seizoen vier zit er een personage in, de engel Castiel, die door veel fans ge-‘shipt’ werd met Dean, de Winchester-broer die gespeeld wordt door de acteur die niet Dean speelde in GILMORE GIRLS. In een van de laatste afleveringen zei Castiel dat hij van Dean hield, en werd hij prompt naar de hel gestuurd; tijdens deze serie vaak slechts een tijdelijke verblijfplaats, maar dit was dan een echte heus-wel-permanent-hel, schijnbaar. Met veel ophef tot gevolg omdat dit werd gezien als een voorbeeld van ‘Bury your gays’. Acteur Misha Collins verweerde zich tegen die aanklacht maar moest schoorvoetend zijn excuses aanbieden. Toen Dean in de Spaanse ondertiteling de liefdesverklaring bleek te beantwoorden kwamen er hele samenzweringstheorieën. Dat in de finale Dean werd herenigd met zijn (kennelijk ooit racistische?) auto maar niet met Castiel was een van de vele bronnen van grappen op Twitter.

Ik geloof dat dat het was, maar fans die het vijftien seizoenen hebben volgehouden mogen me natuurlijk verbeteren.

supernatural

Veel van de andere linkjes van deze week kunnen worden beschreven als ‘wat als X, maar dan Y’. Wat als PARASITE, maar dan zwart-wit? Wat als 2001: A SPACE ODYSSEY, maar dan in het echt? Wat als ALIEN, maar dan voor kinderen?  Verder veel over THE MANDALORIAN. Sommige fans vinden bijvoorbeeld dat Gina Carano vanwege haar uitspraken op Twitter moet worden ontslagen. Bij ScreenRant vinden ze dat de serie nu eindelijk het Expanded Universe goed weet te gebruiken. En iedereen had pret vanwege ‘Jeans Guy’.

Er is natuurlijk zoals altijd sequelnieuws: over PREDATOR nummer 5 en GREMLINS nummer 3. En we hebben wat leuke video-essays voor je. Ik ben niet zo’n fan van reclames in YouTube-filmpjes, maar de sponsor voor dit filmpje over de opkomst van internethorror is op z’n minst leuk gekozen. Bij de Scaredy Cats nemen ze het op voor FREDDY VS. JASON. En ik overweeg al een tijdje om THE X-FILES eindelijk te kijken, en dit filmpje moedigt me daarbij aan.

En om vrolijk het weekend in te gaan: een hele website over ontploffende helicopters!

27 november 2020

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!