Godzilla stars
Godzilla stars
TGIF
27 maart 2020

Thank God It’s Friday, 27 maart

Godzilla starsTGIF | Met zo’n lege agenda heb je tenminste tijd voor Thank God It’s Friday!

En wel voor:

DIEPGAANDE INTERVIEWS & ARTIKELEN! Lees hier waarom regisseur Kleber Mendonça Filho verwantschap ziet tussen zijn film BACURAU en PARASITE. In dit uitgebreide artikel vertelt het hele team achter FINAL DESTINATION hoe de film tot stand kwam. Lijkt me echt al héél snel irritant worden, dat je geen kamer binnen kunt lopen zonder te moeten vertellen hoe je sterft (true story, aldus producent Craig Perry). Lees hier over ‘Dark Disney’, waardoor je direct zin krijgt om THE BLACK CAULDRON terug te kijken, en geef gehoor aan Christopher Nolans pleidooi om in deze rare tijden toch vooral de bioscopen goedgezind te zijn.

LIJSTJES! Zoals de beste horrorfilms die dit jaar al zijn uitgekomen, of deze goeie watchlist met twintig sciencefiction-regiedebuten. Nederlandse filmmakers praten over hun favoriete rampenfilms en wat dit genre eigenlijk zegt over de wereld waar we in leven – of bang zijn om in terecht te komen.

NOG MEER LEGE AGENDADAGEN! Afgelopen week werd duidelijk dat er opnieuw een hoop dingen niet door kunnen gaan vanwege de pandemie. Zo is Cannes uitgesteld en heeft Imagine helaas ook de moeilijke beslissing moeten nemen om de 2020-editie voor onbepaalde tijd uit te stellen. We steken de organisatie graag een hart onder de riem, want wat keken we weer uit naar het festival! Nature strikes back, heette een van de thema’s van dit jaar… En manmanman, wat is er toch veel onzekerheid in Hollywood op het moment: het zombievirus moet wachten op het coronavirus; WONDER WOMAN 1984 moet wachten tot augustus, en nog veel meer: Indiewire blijft het afgezegd-lijstje updaten. Hier een oproep om niet zomaar te gaan comfort watchen in de tussentijd, maar om juist nieuwe dingen te gaan ontdekken (hm, en ik had het er gisteren juist nog over om alle seizoenen van FARGO te herkijken). Mocht je de geest krijgen en jeukende handen om zelf een film te maken: stuur ‘m in naar het Quarantine International Film Festival. Ein-de-lijk tijd voor dat stopmotionavontuur.

FILMNIEUWS! Er is castingnieuws van THE MANDALORIAN, de Razzies zijn weer uitgedeeld (nu kwam écht niemand de awards persoonlijk ophalen) met onder andere een prijs voor John Travolta voor FANATIC – niet eens alles ging naar CATS! – en John Carpenter praat over de volgende twee delen van zijn Live, Laugh, Love-trilogie (heads up: They Lie…). Voor fans van klassieke Japanse Tokusatsu-shows: Toei Tokusatsu lanceert een speciaal YouTubekanaal waar je je hart op kunt halen aan miniaturen en mannen in pakken, mét Engelse ondertitels.

…maar gelukkig ook voor MOOIE DINGEN IN DE WERELD! Zoals blauwe vlinders in film, de Koning der Monsters die ons vanuit de sterrenhemel toespuwt, een inkijkje in gevechtschoreografie tegen arachnids of unusual size, een behoorlijk verontrustende mashup van The Avengers en Oz, en tot slot de korte film A PURGATORY STORY, voor wat extra warmte op momenten waarin je overal alleen voor lijkt te staan: 

 Pas goed op elkaar en heb een geweldig, geïsoleerd en gezond weekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!