Melting
Melting
TGIF
27 juli 2018

Thank God It’s Friday, 27 juli

T Melting GIF | Wat een horrortemperaturen! Zwetende lijven, kokende hersenen en een almaar smeltende werklust: je zou zeggen dat het te warm is voor controverse, maar wellicht werkt die hittegolf oververhitte gemoederen juist in de hand. En (zoals een SN-collega het verwoordde): er zijn verkeerde keelgaten genoeg in deze wereld – of niet, James Gunn?

Sja, je hebt het misschien al meegekregen: Disney heeft James Gunn ontslagen. Gunn regisseerde GUARDIANS OF THE GALAXY en ook de sequel, en werkte inmiddels aan deel 3. Met zijn carrière, die hij begon in de Troma-hoek (Gunn schreef onder meer TROMEO & JULIET), was het volgens ene Mike Cernovich wel klaar, nadat de filmmaker zich kritisch had uitgelaten over Trump. Cernovich rakelde oude tweets van Gunn op waarin de regisseur smakeloze grappen had gemaakt over pedofilie en verkrachting, en nagelde hem aan de schandpaal. Gunn had in 2012 zijn excuses al aangeboden voor de grappen, waar hij ondertussen overheen was gegroeid (maar die niet per se uit de Troma-toon van toen vielen), en Disney had hem aangenomen. Dat Gunn nu alsnog wordt ontslagen vanwege alle aandacht die de oude tweets opeens weer krijgen, zit een hoop mensen niet lekker. Ook Lloyd Kaufman, producent en mede-oprichter van Troma (hier een kijkje op de set van zijn laatste film SHAKESPEARE’S SH*TSTORM), komt voor Gunn op, en er is een petitie gestart die stelt dat Disney de regisseur weer aan moet nemen. Lees hier James Gunns eigen reactie op Twitter.

Het probleem is hier niet ongevoeligheid of een verschillend gevoel voor humor (hoewel dat er natuurlijk zeker mee te maken heeft). Het echte punt is dat de troll die ook ‘pizzagate’ opklopte en verbond aan presidentskandidaat Hillary Clinton (waardoor mensen bijna om het leven kwamen toen een gek in de bewuste pizzeria het vuur opende), mensen doelgericht te gronde richt en partijen als Disney hiervoor door de knieën gaan, binnen het huidige mijnenveld van niet geassocieerd willen worden met mensen die fouten maken. En dit zet dit een gevaarlijke precedent. Nou, wie van deze hele kwestie nog niet genoeg heeft, kan hier meer leren over Cernovich en kan hier argumenten lezen waarom dit eigenlijk een voortzetting van ‘gamergate’ is.

En dan nu even iets anders! Het was namelijk weer tijd voor de jaarlijkse Comic-Con in San Diego, waar onze eigen Yfke van Berckelaer live verslag deed via Instagram en Twitter. Er kwamen uiteraard ook een hoop trailers voorbij, zoals die van SHAZAM, AQUAMAN, en ook een trailer van een THE PURGE-televisieserie – exact waar Vincent Hoberg bang voor was in zijn recensie van THE FIRST PURGE… Verder werden trailers getoond van GODZILLA: KING OF THE MONSTERS en van FANTASTIC BEASTS: THE CRIMES OF GRINDELWALD en kun je hier de Best & Worst van 2018 bekijken, met extra aandacht voor de speech van Grindelwald-Johnny Depp, en deze awesome  Star Wars-rolstoelkostuumparade! Ook kwamen er series voorbij: er komt een vierde seizoen van THE EXPANSE (én een table top rpg gebaseerd op het Expanse-universum) en er was een panel van THE GOOD PLACE, met een mini-kijkje in seizoen 3. Er doet een theorie de ronde dat iedereen een combinatie is van twee personages uit de serie, hoewel een volledig mens natuurlijk iets van allemaal heeft. Hm, wat zegt het over mij dat ik blijkbaar een combinatie ben van Michael en Chidi…?

Nog meer trailers en vooruitblikken! Een lesje psychologische horror, iemand? Hier wat je moet weten over het achtste en laatste (!) seizoen van GAME OF THRONES. En als we het toch over George R. R. Martin hebben; zijn Nightflyers wordt opnieuw verfilmd (een eerste verfilming stamt uit 1987). In de nieuwe trailer van ALITA: BATTLE ANGEL zien we cyborg on cyborg action en hier zijn meer beelden van Matt Groenings fantasyserie DISENCHANTMENT. En ligt het aan mij, of heeft deze honest trailer van READY PLAYER ONE met de wolk van microscopische Steve Buscemis eigenlijk best een punt? Hier nog een video over de film in combinatie met het fenomeen nostalgie. Ook Stephen Kings From A Buick 8 gaat verfilmd worden en wist je dat er in de nieuwe Predator-film ook vrouwelijke Predators zullen verschijnen? Ook onverwacht: aangekondigde remakes van BUFFY en ENTER THE DRAGON. Oh, en Roel Reiné gaat een Netflixserie maken – tenminste, twee van de tien afleveringen van WU ASSASSINS, een martial arts-misdaadserie vol bovennatuurlijke elementen, met o.a. Iko Uwais van het uitstekende THE RAID.

Poeh, wat een hoop linkjes deze week! Gelukkig komt dat goed uit, want met al die lichamen in de zomerslaapstand kun je toch weinig anders dan binnen zitten en wat rondklikken. Wellicht werkt spraakwaterval Quentin Tarantino wat verkoelend, of kan deze making of van THE ENDLESS je geruststellen dat deze hittegolf niet een eindeloze loop is waar we in vastzitten (tenminste…?). Benieuwd wanneer JURASSIC PARK het loodje legde? Of naar wat Darth Vader visueel zo iconisch maakte? Allemaal legitieme vragen. Net zoals: hoe komt de remake van ARACHNOPHOBIA er uit te zien? Of: wat als OUTBREAK een musical was? Sing it, Dustin! WATCHMEN maakte in elk geval de perfecte muzikale keuze met muziek van Philip Glass voor Dr. Manhattan. 

En daarmee hou ik het voor gezien! Op naar een bioscoop met stevige airco om die hele zomer voor een uurtje of wat te vergeten. Onthou: drink genoeg en zorg extra goed voor je huisdieren, anders ziet je hond er straks zo uit. Wroef!

Fijn weekend!

27 juli 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!