opop
opop
TGIF
27 februari 2015

Thank God It’s Friday 27 februari

opopTGIF | Terugkerende superhelden, toffe hebbedingetjes voor de verzamelaar en krankzinnige filmpjes. Jawel, het is weer vrijdag! BIRDMAN | Vorige week draaide het natuurlijk allemaal even om de Oscars, dat belangrijke evenement waar genrefilms meestal weinig te zoeken hebben. James Gunn vindt dat superheldenfilms te weinig worden gewaardeerd. Het is even de vraag of de grote winnaar van dit jaar, BIRDMAN, nu een superheldenfilm is of niet. Met deze commercial lijkt het in elk geval allemaal net echt. Sowieso een fijne throwback naar die typerende reclamestijl van de jaren negentig. Doet ons weer even denken aan dit pareltje. THEY’RE BACK | Nu Michael Keaton op originele wijze zijn rol als Batman op de hak neemt, is het tijd om te kijken naar de evolutie van dat personage dat al sinds 1943 de misdaad bestrijdt. Inmiddels staat Ben Affleck in de startblokken om hem te spelen. Affleck werd – gelukkig – onlangs vervangen door Charlie Cox voor de terugkeer van die andere superheld, Daredevil. Ook Spider-Man komt binnenkort terug, ditmaal met behulp van een andere studio en wellicht ook met een andere huidskleur. Eric Draven probeert men al jaren te laten herrijzen voor een reboot van THE CROW en daarvoor heeft men nu acteur Jack Huston op het oog. Maar de meest geestige terugkeer is toch wel die van de campy Mighty Morpin’ Power Rangers in deze korte fanilm:HEBBEN | Bij de aangekondigde komst van al die nieuwe superhelden zullen de verzamelaars – en de speelgoedhandelaren – vast watertanden. Want wat kun je toch een leuke dingen doen met je action figures! Het enige wat aan die verzameling nog ontbreekt is een over de top pissige Superman-pop. De leukste merchandise blijft waarschijnlijk wel van STAR WARS komen. Het ene na het andere fantastische hebbedingetje.

 En laten we het horrorgenre ook niet uitvlakken. Wie wil er nu niet in het bezit zijn van de torso van Eli Roth uit PIRANHA 3D? Nog leuker is het om iets compleet na te maken, zoals Adam Savage deed. Hij bouwde tot in detail het doolhof uit THE SHINING na! En als je daarvoor geen geld hebt, dan kun je nog altijd met een paar zakken gummiberen DUNE van David Lynch naspelen. HORROR | Voor zijn ALIEN- vervolg zal Neill Blomkamp ALIEN 3 en ALIEN: RESURRECTION negeren (en verder gaf hij toe ontevreden te zijn over ELYSIUM). Er zijn geestige – en vrij idiote – ‘plannen’ voor een nieuwe NIGHTMARE ON ELM STREET-film: een soort Freddy Krueger meets OFFICE SPACE onder de noemer FREDDY’S MAGNUM OPUS. Verder hebben we in de categorie ‘belachelijk en awesome’ nog een trailer voor je van The Walking Deceased, een spoof op The Walking Dead, en een geweldige combinatie van FROZEN en THE THING.

Tot slot nog een vakantietip; in Tokyo heb je sinds kort een Godzilla hotel. En ben je toch meer van de superhelden, dan ga je naar Taiwan en boek je een kamer in het Batman hotel. Trek nog even een Hellboy-biertje open en je vakantie kan niet meer stuk.Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!