The Lost World
The Lost World
Nieuws
25 februari 2015

Dino’s! Live!

the lost worldEVENT | Live pianobegeleiding in de bioscoop en dinosaurussen: wat hebben die gemeen? Antwoord: ze sterven niet uit. Niet zolang wij ervan blijven genieten. Kevin Toma brengt live zijn moderne soundtrack ten gehore bij THE LOST WORLD uit 1925!

Kevin Toma is filmrecensent van De Volkskrant en maakt al jaren soundtracks bij klassieke zwijgende films. Ook op 13 maart en daarna kun je Kevin live horen bij de vertoning van THE LOST WORLD. In deze avonturenfilm van Harry O. Hoyt uit 1925 daagt Professor Challenger verslaggever Edward Malone uit verslag te doen van zijn wetenschappelijke zoektocht naar nog levende dinosaurussen in de Amazone.

THE LOST WORLD is de voorloper van JURASSIC PARC. De film is gebaseerd op een verhaal van Arthur Conan Doyle en bevat de stop-motion animatie van Willis H. O’Brien. Het was de eerste lange speelfilm van de pionier die later ook de stop-motion deed voor films als KING KONG (1933) en MIGHTY JOE YOUNG (1949).

Kevin schreef een moderne soundtrack bij deze klassieker. Zijn mix van elektronicabeats en live piano wordt aangevuld door Huib van de Grint op gitaar.

13 maart
Filmhuis Lumen, Delft

21 september
Chassé Cinema, Breda

15 november
Filmtheater Lelystad, Agora Lelystad

Kevin doet nog veel meer (ook niet-genrefilms). Check zijn volledige agenda hier.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!