Mondo Horror EVIL DEAD Moss 1200 1799 81 s
Mondo Horror EVIL DEAD Moss 1200 1799 81 s
TGIF
23 oktober 2015

Thank God It’s Friday 23 oktober

Mondo Horror EVIL DEAD Moss 1200 1799 81 s TGIF | Time flies when you’re having fun of een DeLorean hebt. Ook in deze Thank God It’s Friday heb ik weer een lading linkjes voor je. Deze week onder meer BACK TO THE FUTURE en Darth Vader die met je wil douchen.

BACK TO THE FUTURE | Twee dagen geleden was het dan eindelijk zover: 21 oktober 2015, oftewel de dag waar Marty McFly naar tijdreist in BACK TO THE FUTURE II. En dat hebben we geweten. Heel internet was in rep en roer. Mathieu Prins stuurde ons een handige link toe waarin gekeken wordt welke futuristische technologie die Marty McFly tegenkwam ook daadwerkelijk bestaat inmiddels. Die zelf-sluitende Nikes komen er binnenkort trouwens aan en Michael J. Fox mocht het eerste paar passen. Die kekke stappers had hij jammer genoeg niet aan toen hij met de DeLorean en Doc een bezoekje bracht aan Jimmy Kimmel. Trouwens, BACK TO THE FUTURE voorspelde heel wat meer dan alleen technologische snufjes. Helaas lag door alle tijdreizen, en het weer, de DeLorean inmiddels flink in de kreukels, maar voor de jubileumeditie van de film is hij gerestaureerd en kan ‘ie weer door de APK. Wat mij betreft het leukste BTTF-feitje: de vliegende taxi uit BTTF II staat dus gewoon in Gouda! En mocht je nu denken: waar gingen die films nou toch over? Dan ben je met deze video in anderhalve minuut weer bij.

DOOD EN VERDERF | Het is nog steeds oktober-horror-maand en dus ik heb weer flink wat horrorlinkjes voor je. Zo zie je bovenaan deze pagina al één van de vele mooie horrorfilm-posters die Mondo uitbracht. Kon je hierboven alle BACK TO THE FUTURE-films samengevat zien in anderhalve minuut; voor de hele HALLOWEEN-serie hebben ze twee minuten nodig. Vind je dat nog teveel blabla en niet teveel bloed, dan heb ik er ook eentje met alle slachtpartijen uit FRIDAY THE 13TH. Guillermo del Toro’s CRIMSON PEAK draait nu in de bioscopen en krijgt lovende kritieken. Ben je na het zien van al die schoonheid wel in voor wat meer gotische horror dan heb ik een handige lijst voor je met lees- en kijktips. Del Toro heeft zelf ook net een boek uit. Joe Dante kennen we natuurlijk allemaal van GREMLINS en THE HOWLING. Nu is hij bezig met LABIRINTUS en deze schrijver is niet zo heel erg enthousiast. Hij heeft in ieder geval gelijk wat betreft de irritante titel. Ik sluit dit blokje horror af met nog een mooie kijklijst, perfect voor een Halloweenfilmavond: horrorfilms geregisseerd door vrouwen. Heb zelf alleen de meer recente van deze lijst gezien, zoals NEAR DARK en RAVENOUS, dus ik weet wat mij te wachten staat.

STAR WARS | Ook een beetje horror: douchen met Darth Vader. Gelukkig staat ‘ie niet je rug in te zepen, maar kijkt hij op je neer. Of is dat een nóg enger idee? De eerste officiële STAR WARS: THE FORCE AWAKENS-poster is uit en dat leidde tot enkele hilarische geshopte parodieën. Ook de trailer leidde tot wat creatieve knip- en plakkunstjes.

GRABBELBAK | Niet alleen BACK TO THE FUTURE leeft nog onder de mensen, ook THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW is onsterfelijk, deels natuurlijk door de geniale Tim Curry. Ook cultklassiekers zijn niet immuun voor het remake-virus en ook THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW moet eraan geloven. Nog zo’n epidemie: de eindeloze sequels voor films die eigenlijk allang een spuitje hadden moeten krijgen. Snel over naar leukere dingen. Zo ben ik altijd wel fan van wetenschappelijke benaderingen van films. Deze nieuwe serie is er dan ook zeker eentje die ik ga volgen. En deze hoogst belangrijke studie van baarden en hun betekenis in film en televisie kan ik ook wel waarderen.

En daarmee beëindig ik deze TGIF! Het was een beetje een korte, maar het is mijn allerlaatste en door de tranen kon ik mijn toetsenbord niet meer zien en/of ik ben al dronken. Vanaf deze plek wens ik jullie dan ook voor de allerlaatste keer een heel fijn weekend toe.  Marjan Westbroek en Jasper ten Hoor blijven TGIF maken, dus blijf  tips sturen naar [email protected] Ajuus!

23 oktober 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!