III
III
Beeldbuis
25 oktober 2015

Thuisbios, week 43

III KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week daalt een Russisch meisje af in het onderbewustzijn van haar zus, neemt Jennifer wederom wraak, blijkt ‘He who walks behind the rows’ nog steeds niet verslagen te zijn en verloopt de Thanksgiving van Justine anders dan ze had gehoopt.

In de Russische bovennatuurlijke horrorfilm III (afgelopen april te zien tijdens het Imagine Film Festival) overlijdt de moeder van Mirra en Ayia aan een mysterieuze infectieziekte. Als ook Mirra ziek wordt, daalt Ayia – geholpen door de jonge priester Herman – af in het onderbewustzijn van haar zusje om de oorzaak van de ziekte te vinden. III is de tweede speelfilm van Regisseur Pavel Khvaleev die samen met zijn broer Vitaly in 2004 furore maakte in internationale dancescene met het geluid- , muziek- en danspektakel Moonbeam. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 20 oktober (Just Entertainment).

Terwijl I SPIT ON YOUR GRAVE 2 alleen in naam een vervolg is, keert in I SPIT ON YOUR GRAVE 3 het hoofdpersonage uit deel één, Jennifer Hills (Sarah Butler), weer terug. Jennifer probeert de draad weer op te pakken. Ze verandert haar identiteit, verhuist naar New York en neemt deel aan een zelfhulpgroep. Als haar goede vriendin Marla wordt vermoord en de moordenaar vrijuit gaat, knapt er iets in Jennifer en besluit ze het recht in eigen hand te nemen. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 20 oktober (Just Entertainment).

Wat CHILDREN OF THE CORN: GENESIS nu precies wil zijn, een vervolg op deel zeven van de oude serie – CHILDREN OF THE CORN: REVELATION (2001) – of op de remake van SyFy Channel uit 2009, is me niet helemaal duidelijk. Het maakt waarschijnlijk ook niet zoveel uit. Nadat ze gestrand zijn in de woestijn, vinden Tim en de zwangere Allie onderdak bij een vreemde snuiter gespeeld door Billy Drago (CYBORG 2: GLASS SHADOW, THE HILLS HAVE EYES). Wanneer ze rare geluiden horen en op onderzoek uitgaan, ontdekken ze in de schuur een jongetje dat is bezeten door een boosaardige entiteit. Geschreven en geregisseerd door Joel Soisson, een ouwe rot in het vak die als schrijver, producent en/of regisseur meewerkte aan verschillende horrorfranchises zoals de PROPHECY-serie en de HELLRAISER-films. CHILDREN OF THE CORN: GENESIS kwam overigens al in 2011 uit in de VS. Dus indien de titel je vaag bekend voorkomt, dan kan dat kloppen. Te koop en te huur op dvd vanaf 21 oktober en te huur op VOD vanaf 30 oktober (eOne).

In de horrorthriller KRISTY blijft studente Justine alleen achter op de campus wanneer haar medestudenten naar huis terugkeren om Thanksgiving te vieren. Al gauw komt ze erachter dat ze toch niet helemaal alleen is. Een gewelddadige bende die al haar slachtoffers Kristy noemt, heeft het op Justine voorzien en het duurt niet lang voordat de situatie volledig uit de hand loopt. Regisseur Oliver Blackburns vorige film, het horrordrama DONKEY PUNCH, was in 2009 te zien op het Imagine Film Festival. Te koop en te huur op dvd vanaf 21 oktober en te huur op VOD vanaf 30 oktober (eOne).

25 oktober 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!