Dale Cooper
Dale Cooper
TGIF
22 mei 2015

Thank God It’s Friday 22 mei

Dale Cooper

TGIF | Een beetje slome week, maar dat mag niet deren wanneer het grote nieuws is dat TWIN PEAKS mét David Lynch toch gewoon gaat gebeuren! Verder werd het internet natuurlijk geregeerd door MAD MAX en hebben we in deze Thank God It’s Friday een breakdancende Vin Diesel en een zingende Tyrion Lannister voor je.

TWIN PEAKS | De problemen tussen David Lynch en de Amerikaanse zender Showtime lijken de wereld uit te zijn. Lynch is terug en gaat alle nieuwe afleveringen gewoon regisseren, zoals het hoort. Een paar weken geleden zag ik op de Antwerp Convention een Q&A met Dana Ashbrook , a.k.a. Bobby Briggs. Toen zei hij nog dat de kansen op een nieuwe serie mét Lynch 50/50 waren en dat Kyle McLachlan de enige was die al een contract getekend had. Gelukkig hoeft Coop alle rollen niet in z’n eentje te spelen, want Twin Peaks 2.0 is back on track. Ik kan niet wachten. Laten we het vieren door allemaal een Twin Peaks tattoo te laten zetten! En als daar niks van je gading bij zit,  misschien één van deze Men of Twin Peaks pin-ups…? (zie ook hierboven)

MINI SPECIAL | Deze week ging de film A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT van de Iraanse regisseuse Ana Lily Amirpour uit in een select aantal Nederlandse bioscopen. Basje Boer schreef deze mooie recensie voor Schokkend Nieuws. Amirpour is een veelzijdige vrouw, want ze schreef ook nog deze strip van hetzelfde verhaal en liet zich interviewen door VICE én door niemand minder dan Roger Corman!

GEKKIE | Het zal niemand ontgaan zijn dat MAD MAX: FURY ROAD in de bioscopen is neergedaald vorige week. Ik heb hem nog niet gezien, maar dat gaat natuurlijk zeer binnenkort goed komen. Zelfs zeventigjarige schoonmoeders hebben hem al gezien! “Old women were treated very respectfully in this film.”  Een vervolg is ook al gepland: MAD MAX: THE WASTELAND. In deze video vind je alle easter eggs die in de film verstopt zitten – heb ik zelf nog niet bekeken wegens spoilergevaar, dus op eigen risico. Eye candy: er is een kunstboek uitgebracht vol tekeningen van bekende striptekenaars die zich lieten inspireren door Mad Max. En dan zijn er natuurlijk al die discussies over de vraag of je de film in 2D of 3D moet zien, of liever, of je überhaupt de kans krijgt hem in 2D te zien.  3D convensies kijken niet altijd even lekker (persoonlijk heb ik er een bloedhekel aan), dus hier heb je een handig lijstje van ‘echte’ en ‘fake’ 3D films. Als je MAD MAX: FURY ROAD dit weekend in de bioscoop gaat zien, vergeet dan vooral dit niet:

TV EN FILM | Oh, Hollywood… Simon Pegg heeft van de studio te horen gekregen dat de nieuwe STAR TREK-film die hij schrijft vooral niet te STAR TREK-y mag zijn. Over Star Trek gesproken, op zoek naar een nieuw appartement? Look no further! Deze kabouters kan je vast ook nog wel ergens kwijt. Geen Ash vs. Evil Dead-serie zonder Bruce Campbell natuurlijk, maar ook niet zonder Necronomicon! En nu ook met added Mimi Rogers. Asa Butterfield (ENDER’S GAME, HUGO) wordt de nieuwe Spider-Man! En wat doet Godzilla? Godzilla klaagt Anne Hathaway aan.

GRABBELEN | Heb je je ooit afgevraagd wat Vin Diesel deed voor hij kaal en stoer en fast and furious was? Natuurlijk heb je dat. Nou, breakdancen dus! Dank aan lezer Mathieu Prins voor de tip! Talkshow host David Letterman ging deze week met pensioen, dus stroomde het internet vol met filmpjes van alle gasten die hij in de loop der jaren gehad had, waaronder deze met special effects guru Tom Savini. En die andere SFX guru, Rick Baker, maakte deze waanzinnige buste van The Joker. Wow, Iron Man! Hier is nog een interessante long watch voor als je nog niet naar huis mag: Mick Garris interviewt John Landis, John Carpenter en David Cronenberg… in 1982! Tweed jasjes galore. Nog meer oud goud: in het volgende nummer van Schokkend Nieuws publiceren we een lang interview met Tobe ‘THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE’ Hooper, hier alvast het verhaal achter zijn andere ‘klassieker’ EATEN ALIVE. En over eten gesproken, deze Human Centipede burger ziet er verrassend eetbaar uit. 

Dat was hem weer voor vandaag! Mocht je deze week in Amsterdam geweest zijn en iemand tegen zijn gekomen zijn die er  bekend uitzag… dat zou zo maar eens kunnen. Peter Dinklage zingt je het weekend in. Iedereen in Game of Thrones gaat dood, maar Tyrion Lannister is Still Going Strong.

Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]. Fijn lang weekend iedereen!

 

 

22 mei 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!