AnimeCon1
AnimeCon1
Nieuws
16 mei 2015

Animecon 2015

AnimeCon1 EVENT | Dit voorjaar vindt in Den Haag voor de zeventiende keer de Animecon plaats. Van 12 t/m 14 juni: drie dagen, 52 uur, non-stop Japanse cultuur ‘achter de duinen’. Animatie, concerten, lezingen en daarna de maid- en butlercafés om bij te komen van al dat moois.

Tijdens de enorme Anime conventie staat de Japanse popcultuur centraal, in al zijn verschijningsvormen. Oorspronkelijk begonnen in 1995 in een klein zaaltje in Papendrecht voor 31 personen (en een verdwaalde Amerikaan) is Animecon inmiddels meerdere keren uit zijn jasje gegroeid en verhuisd. Sinds 2013 is het neergestreken in Den Haag. Het is het grootste event dat het World Forum jaarlijks te bieden heeft. Afgelopen jaar waren er ruim 5.600 unieke bezoekers.

Ook dit jaar is er een vol programma met honderden verschillende events. Zo vertonen de video rooms een continue programma. Je kunt er volledige films bekijken (Dit jaar o.a. TIME OF EVE, ALIENS VS NINJA, YATTERMAN of GOTHIC & LOLITA PSYCHO) of je pikt er een aantal afleveringen op uit het enorme aanbod aan Japanse tv-series. Aanraders: de harde SF serie Alnoah Zero, het stylistische en van symboliek doorweven Bakemonogatai of en de rom-com Nisekoi.

Een jaarlijks terugkerende favoriet is het concert in de indrukwekkende theaterzaal. Dit jaar treedt de Japanse rockband Back-On op. Tenji03, Teeda, Gori en Shu maakten onder meer de openingstheme’s van anime als Air Gear, Murder Princess en Gundam Build Fighters.

AnimeCon2 Verder zijn er natuurlijk ook heel veel cosplay contests, waar de bezoekers hun mooiste kostuums kunnen tonen. En wat je zeker niet mag missen is de enorme dealer room: merchandise, etenswaren en authentieke Japanse sake of whisky. Heb je ooit in een izakaya gezeten, of je laten bedienen in een maid-café of butler-café? Het is allemaal mogelijk; als je je tenminste los kunt scheuren van één van de meer dan zestig workshops, lezingen en presentaties over onder meer de gyaru sub-cultuur, het maken van sushi en bento (lunchbox) en hoe een Super Saiyan te worden!

AnimeCon 2015
12 t/m 14 juni 2015
Wereldforum, Den Haag
www.animecon.nl

16 mei 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!