starwarsposter
starwarsposter
TGIF
15 mei 2015

Thank God It’s Friday 15 mei

starwarsposter TGIF | Nazi-zombies op vliegende haaien, Jean-Claude Van Damme, rare posters en de tien beste moeders. Dat kan maar één ding betekenen: het is weer tijd voor Thank God It’s Friday!

HELP | Die nazi’s hebben het maar druk gehad, tijdens de oorlog maar ook daarna. Zitten ze niet met zijn allen op de maan of ergens in de snø, dan vliegen ze wel op haaien. En dat terwijl ze ook nog zombies zijn! Mocht je enorme interesse hebben in nazi-zombies op vliegende haaien en heb je nog wat geld over, dan is SKY SHARKS misschien het investeren waard. Ook de curator van het Living Dead Museum heeft hulp nodig. Hij wil graag het bruggetje uit het DAWN OF THE DEAD-winkelcentrum redden. Heb je zelf wat hulp nodig bij het maken van een film? Ene Guillermo Del Toro weet daar wel wat vanaf.

NIEUWS | Tijd voor wat film- en televisienieuws. Straks gaat het nieuwe televisieseizoen weer van start en dat betekent dat je de kans loopt om gehecht te raken aan een serie die na een half seizoen gecanceld wordt. The Walking Dead houdt het al flink wat seizoenen vol. Omdat de makers ook niet gek zijn, hebben ze een spin-off serie bedacht, Fear the Walking Dead, wat best wel een overbodige titel is. Ik bedoel, natuurlijk ben je bang voor ondoden. Anyhoo, je bent gewaarschuwd. Verder heb ik nog Lucifer voor je in de aanbieding. Over de Duivel die naar Los Angeles verhuist. De Minority Reportserie gaat verder waar de film eindigde. En het lijkt of ze het hele eerste seizoen in de trailer van Supergirl hebben gepropt. Aankomende zondag kun je op de BBC terecht voor de fantasy-dramaserie Jonathan Strange & Mr. Norrell die er veelbelovend uitziet. Over naar het filmnieuws: de eerste foto’s van Tarantino’s HATEFUL EIGHT laten heel veel baarden zien. Nacho Vigalondo is ondertussen bezig met een monsterfilm die heel toepasselijk COLOSSAL heet en EX MACHINA’s Alex Garland werkt aan nieuwe sciencefictionfilm.

MAD MAX | MAD MAX: FURY ROAD draait sinds deze week in de bioscopen en de recensies zijn lyrisch. Maarrrrrrrr… er zijn wat mannen wier tere zieltjes intens zijn gekwetst omdat Charlize Theron te stoer is in de film en dat kan niet! Want er zijn al zo weinig actiefilms met mannen in de hoofdrol. Zucht. Mocht je trouwens een beetje nostalgisch zijn na het zien van de nieuwe MAD MAX, dan heb ik een tweedelig terugblikje op de oude MAD MAX voor je.

LEESVOER | Moet je nog wat tijd overbruggen voor je aan de borrel kan of zit je inmiddels in de trein onderweg naar huis, dan heb ik nog wat te lezen voor je. Over het overkoepelende thema van nalatenschap in de nieuwe AVENGERS-film bijvoorbeeld. En dit artikel gaat dieper in op wat het succes van de Marvel-films zegt over Amerika. HULK DRAAGT OOK WAT BIJ MET EEN INTERESSANT ARTIKEL OVER EX MACHINA, DAT VOLLEDIG IN HOOFDLETTERS IS GETYPT, WANT ZO IS HULK. En safe for work: de hypocrisie van naaktheid in Game of Thrones.

GRABBELBAK | De laatste loodjes, de laatste linkjes! Nog een beetje voor moederdag: de tien beste moeders in sciencefiction- en fantasyfilms. Deze vreemde maar erg mooie STAR WARS-posters worden geveild. Black Widow heeft een superstoere scène in AVENGERS: AGE OF ULTRON, waarin ze op een motorfiets uit een jet springt. Jammer alleen dat Hasbro (what’s in a name) haar zo nodig moest vervangen door een andere Avenger in de speelgoedset. Tijd voor een borrel, zou ik zeggen. En een dansje:

Als dat geen goed begin van het weekend is! Tot volgende week, en stuur je tips naar [email protected]

15 mei 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!