deadlands
deadlands
Beeldbuis
23 mei 2015

Thuisbios, week 21

deadlands KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week een kapper met een duister verleden, een man met ijzeren vuisten en een jonge krijger met de schier onmogelijke taak zijn vermoorde stamgenoten te wreken.

In de thriller THE BARBER speelt Scott Glenn (THE SILENCE OF THE LAMBS, SUCKER PUNCH) de bejaarde kapper Eugene. Twintig jaar geleden was hij de hoofdverdachte van een reeks seriemoorden, maar hij werd vrijgesproken en kreeg een nieuwe identiteit. John McCormack, een labiele jongeman, weet echter wie hij is en is ervan overtuigd dat hij de moorden wel degelijk gepleegd heeft. John is vastbesloten om de ogenschijnlijke vriendelijke oude man te laten opbiechten dat hij een seriemoordenaar is. Niet omdat hij ‘m wil straffen, maar omdat hij wil weten hoe hij ermee wegkwam. Speelfilmdebuut van regisseur Basel Owies. De recensie kun je binnenkort lezen op onze website. Te koop en te huur op dvd vanaf 19 mei (Three Lines Pictures).

Na zijn Nederlandstalige historische epos MICHIEL DE RUYTER is het gewoon weer business as usual voor direct-op-dvd-actiefilmgoeroe Roel Reiné met THE MAN WITH THE IRON FISTS 2. RZA speelt wederom Thaddeus a.k.a. Blacksmith a.k.a. de man met de ijzeren vuisten. Hij wordt zwaargewond gevonden in een rivier door Li King en zijn vrouw. Ze bieden hem onderdak en terwijl Thaddeus herstelt, raakt hij betrokken bij het conflict tussen het dorp van Li King en de boosaardige Master Ho en zijn Beetle Clan. De film werd gedraaid in Thailand, wat ongetwijfeld een aantal mooie plaatjes heeft opgeleverd en Reiné kennende zit met de actie ook wel snor. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 20 mei (Universal).

Meer actie en mooie plaatjes in de Nieuw-Zeelandse wraakactiefilm THE DEADLANDS . Nadat zijn stam is uitgemoord door een rivaliserende stam, gaat Hongi, een jonge Maori krijger en enige overlevende, op zoek naar een manier om de moorden te wreken. Zijn zoektocht leidt hem naar The Dead Lands, woonplaats van de geesten van zijn voorouders én een legendarische kannibalistische krijger. Geheel Maori gesproken en gefilmd in de ruige Nieuw-Zeelandse natuur. THE DEAD LANDS was dit jaar te zien op het Imagine Film Festival en eindigde met een gemiddelde van 7,26 op de 29ste plaats in de publiekspoll. Te koop en te huur op dvd en blu-ray vanaf 19 mei (Remain In Light).

23 mei 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!