Shocker
Shocker
Nieuws
26 mei 2015

Paranormale seriemoordenaars

Shocker EVENT | “One, two, Freddy’s coming for you… ” De Cinematek in Brussel besteedt op vrijdag 29 mei tijdens een double bill speciale aandacht aan de meest ongrijpbare aller killers: de paranormale seriemoordenaar.

Elke laatste vrijdag van de maand houdt de Brusselse Cinematek de thema-avond B tot Z: hilarische B-films, bloedstollende thrillers, gialli, slashers, blaxploitation en andere films ‘met een hoek af’. Een stuk niet te missen alternatieve filmgeschiedenis, tweetalig ingeleid door Dirk Van Extergem en Bruno Forzani. De films op 29 mei zijn Nederlands ondertiteld.

En wat ruiken we om 19.30 uur? Het is misschien de elektrische stoel waar de executie van serial killer Horace Pinker zojuist spectaculair de mist in ging. Pinker, bij leven een televisie-reparateur, weet namelijk precies hoe hij elektriciteit in zijn voordeel moet gebruiken. Het resultaat is SHOCKER (1989), niet bepaald Wes Cravens beste, maar Megadeth en Alice Cooper schroeven het voltage lekker omhoog.

Niet door Craven geregisseerd (hij deelt een scenariocredit met o.a. Frank Darabont!), maar wel een stuk beter, is de tweede film van de avond. A NIGHTMARE ON ELM STREET 3: DREAM WARRIORS (Chuck Russell, 1987) start om 21.30 uur. Patricia Arquette debuteerde in deze derde Freddy Krueger-film over een aantal in Westin Hills Asylum geïnterneerde tieners die de strijd moeten aangaan met Freddy die hen in hun slaap komt lastigvallen.

Twee films met fraaie televisiescènes! Zouden ze in de Cinematek soms de Breedbeeld in Schokkend Nieuws #112 gelezen hebben?

29 mei
Cinematek Brussel
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel
www.cinematek.be

26 mei 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!