Transform
Transform
TGIF
21 maart 2014

Thank God It’s Friday 21 maart

TransformThank God It’s Lente en Thank God It’s Friday! Dit keer een iets kortere versie dan normaal maar wel één waarin we op reis gaan met Superman en een dubbele dosis dans krijgen toegediend!

BAKKEN | Vorige week hadden we een prachtige DARK CRYSTAL-taart maar ik moet zeggen dat deze horrortaart mij toch wat meer aanspreekt. Hopelijk is-ie lekkerder dan hij eruit ziet. Danny Trejo ziet er, als we heel eerlijk zijn, ook niet heel appetijtelijk uit, maar blijkbaar schuilt er achter dat pokdalige gelaat een klein hartje. Danny staat namelijk graag in de keuken om brooddieren te maken!?!

ROADTRIP | Weet je nog niet wat je moet doen deze zomer? Dan heb ik wat ideetjes voor roadtrips, al dan niet virtueel. Zo kun je in deze THE SHINING-game door het welbekende doolhof kuieren. Ook leuk: een reisje langs deze acht iconische horrorfilmlocaties. Overnachten doe je vervolgens in stijl in één van deze filmhotels. Superman legt ook nog wel eens een reisje af, maar foto’s of een leuk filmpje maken: ho maar. Gelukkig heeft deze Superman wel een camera op zak.

STAR WARS | Een nieuwe STAR WARS-film betekent ook heel veel STAR WARS-nieuws. Zo vind je hier een overzicht van alles wat er nu bekend is over STAR WARS EPISODE VII. Voor de dames: STAR WARS –leggings. Voor de heren: STAR WARS-zwembroek. Voor de kids: STAR WARS-schrijfset. In deze shop vind je nog meer mooie goodies zoals bijvoorbeeld oude foto’s van STAR WARS personages. En je weet het: niet uit de originele verpakking halen,  want dan is het misschien over dertig jaar geld waard. Hartstikke hip is deze STAR WARS street art. Achter de schermen bij het prototype van het kostuum voor Boba Fett. In Spanje hadden ze een heuse STAR WARS-optocht, compleet met Millenium Falcon. Nu het beloofde dansgedeelte: Dancing with the Star Wars met Billy Dee Williams a.k.a.Lando Calrissian! Heel soepel is-ie niet meer en het is allemaal van het niveau ‘dronken oom op bruiloft’ maar meedoen is belangrijker dan winnen of zo.

FILMGESCHIEDENIS |  Mary Blair was ontwerper en art director bij Disney. Ze maakte prachtige concept art voor onder ander PETER PAN en CINDERELLA. Hier zijn een aantal van deze ontwerpen te zien en kom je meer over haar te weten. Ook interessant: bekende directors of photography als Darius Khondji (oa SE7EN en DELICATESSEN) vertellen over hun favoriete shots. Celluloid is al haast geschiedenis geworden. In deze korte documentaire draait een projectionist en drive-in bioscoop eigenaar zijn laatste film op film.

GRABBELBAK | Nog wat losse linkjes ter afsluiting en dan kunnen we met zijn allen weer ongegeneerd slempen. Tragisch: hoe een ruzie over 300: RISE OF AN EMPIRE een dodelijke afloop kreeg. Marvel baas Kevin Feige over diversiteit in superheldenfilms. Ik kende de film WOLFCOP nog niet, maar deze poster maakt wel nieuwsgierig. Twintig films over dubbelgangers. Bovenaan deze pagina al een bekende filmauto die stiekem een Transformer is. Hier vind je de hele serie. De Dworf of Wallstreet. Nog wat moois om te shoppen: hoge hakken voor geeky dames. Bekende filmpersonages voor aan je koptelefoon en retro-figuurtjes van de Twilight Zone.

En dan danst Christopher Walken een eind aan deze Thank God It’s Friday!

Dat was hem weer. Tips kunnen zoals altijd naar [email protected], fijn weekend en tot volgende week!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!