Age of Wonder
Age of Wonder
Nieuws
21 maart 2014

Age of Wonder

Age of Wonder The Beauty and Terror of Progress is de ondertitel van het festival Age of Wonder, dat van 28 t/m 30 maart in Eindhoven plaatsvindt. Het had ook de ondertitel kunnen zijn van veel van de vertoonde films, vooral van UPSTREAM COLOR.

Age of Wonder, dat plaatsvindt bij het Natlab in Eindhoven ter viering van het honderdjarig bestaan van het voormalige Natuurkundig Laboratorium van Philips, is niet alleen een filmfestival, er zijn ook veel lezingen, optredens en installaties. Het volledige programma vind je hier.

In SN#103 recenseerden we UPSTREAM COLOR van regisseur Shane Carruth, die met deze vertoning voor het eerst in Nederland op het grote scherm te zien is. Wormen met drugswerking, empathische varkens, blauwe planten en een consistent doorgevoerde droomlogica zorgen voor een vreemde, hypnotiserende ervaring.

UPSTREAM COLOR is niet de enige film die tijdens het driedaagse festival vertoond wordt. THE INCREDIBLE SHRINKING MAN uit 1957, met zijn kattenterreur en existentiële angst, is zowel vrijdag als zaterdag te zien. Van THE CREATION OF THE HUMANOIDS van Wesley E. Berry uit 1962 had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord, maar de beschrijving klinkt aanlokkelijk: “The survivors of a nuclear holocaust fuse man with machine, creating cyborgs to assist in the rebuilding of civilization. However, the blue-skinned androids rebel against their masters and go to war with the remnants of humanity.”

Ook fans van animatie kunnen een uitstapje naar Eindhoven plannen voor GHOST IN THE SHELL 2: INNOCENCE uit 2004, én voor de trippy science-fictionfilm FANTASTIC PLANET / LA PLANÈTE SAUVAGE van René Laloux uit 1973. Robbie the Robot op het grote scherm zien kan ook. FORBIDDEN PLANET (Fred M. Wilcox, 1956) draait op zaterdag. En je kunt iedere dag even hangen met THE MAN FROM EARTH (Richard Schenkman, 2007).

Van Vincenzo Natali (CUBE) wordt de film NOTHING vertoond, er is een aantal documentaires te bekijken en de Tsjechische steampunkfilm THE FABULOUS WORLD OF JULES VERNE uit 1958 staat ook op het programma. Kortom: redenen te over om je in Brabant een weekendje onder te dompelen in de schoonheid en tereur van de vooruitgang.

Age of Wonder
28 t/m 30 maart
Natlab
Kastanjelaan 500, Eindhoven
Website

21 maart 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!