cinemasia 2014 A2
cinemasia 2014 A2
Nieuws
22 maart 2014

CinemAsia!

cinemasia 2014 A2 De zevende editie van het filmfestival CinemAsia, van 1 t/m 6 april in De Balie in Amsterdam, opent met de indrukwekkende Koreaanse post-apocalyptische sciencefictionfilm SNOWPIERCER!

De SNOWPIERCER rijdt eeuwig voort. Buiten de trein heerst de witte dood. De wereld is na een mislukte poging om de opwarming van de aarde tegen te gaan, in een nieuwe ijstijd terecht gekomen. Wie wordt blootgesteld aan de vrieskou sterft binnen een paar minuten. Er is voor de overlevenden geen ander spoor, geen wissel, geen eindstation. Alleen voortrazen door de sneeuw: “Rumble rumble, rattle rattle, it will never stop.”  De spectaculaire nieuwe film van Bong Joon-ho (MEMORIES OF MURDER, THE HOST, MOTHER) draait op dit moment al in België en is in Nederland vanaf 3 april in de bioscopen te zien. In de aankomende editie van Schokkend Nieuws (release: eerste week van april) hebben we een recensie én een interview met de Koraanse superster Song Kang-ho!

CinemAsia – dat trouwens ook Natlab in Eindhoven, het Filmhuis in Den Haag en WORM in Rotterdam aandoet – vertoont ieder jaar bijzondere films uit China, Hongkong, India, Indonesíë, de Filipijnen, Zuid-Korea en Taiwan. Veel drama en sociaal engagement; voor Schokkend Nieuws-lezers is de oogst dit jaar iets minder groot dat we van het festival gewend zijn.

Het verzamelprogramma CHINESE ANIMATIONS op 6 april zou interessant kunnen zijn. Een zeldzame kans om de nieuwste Chinese animatietalenten te ontdekken. Verder zorgt Hongkong-ster Nick Cheung gelukkig voor enige spanning. Hij speelt mee in twee films. In THE WHITE STORM (Benny Chan, 2013) moeten hij en twee bevriende agenten het nog éénmaal opnemen tegen een gevreesde drugslord in Thailand. Te zien op 3 april.

 

In UNBEATABLE (Dante Lam, 2013) speelt hij de rol van Ching ‘Scumbag’ Fai, een voormalig bokskampioen die naar Macau is gevlucht. Hij heeft niet bepaald een loepzuiver verleden, maar weet  een baantje te bemachtigen in een vechtschool waar hij onder meer aerobics en zelfverdedigingsles geeft aan huisvrouwen. Tot hij daar Lin Si Xi ontmoet, een jongeman die koste wat het kost wil meevechten in The Golden Rumble Mixed Martial Arts competitie! Te zien op 5 april.

Cinemasia
 1 – 6 april
De Balie, Amsterdam 
www.cinemasia.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!