Cinema-Macabre
Cinema-Macabre
Nieuws
25 maart 2014

Cinema Macabre

Cinema-Macabre Filmhuis Cavia in Amsterdam heeft eindelijk weer een vaste horror- en cultavond! Cinema Macabre trapt op zaterdag 29 maart af met een John Carpenter double bill.

Voorlopig helaas slechts eens in de twee maanden, maar Cinema Macabre belooft veel goeds. Organisatoren Dennis Alink en Ricardo Tomás Dias organiseerden tussen 2011 en 2013 al dergelijke avondjes in OT301. Mede-organisator Johan de Joode was daar vaste bezoeker. De heren zijn redacteur van De Nachtvlinders en Cult Movies Reviewed. Alink is filmmaker en maakt daarnaast regelmatig videorecensies voor Midnight Movie Review.

Alink: “Het is onze bedoeling om een sfeervol podium te creëren voor horrorfilms. Ik ga regelmatig naar Cinema Egzotik en ben al bezoeker bij de filmavonden van Ronald Simons en Martin Koolhoven vanaf het begin in OT301, maar dat zijn toch duidelijk avonden die zich heel breed oriënteren. Hun programma loopt van Hollywood-klassiekers tot spaghettiwesterns. We hebben in Nederland nog geen filmclub die zich specifiek op horror richt en dat is wat Cinema Macabre gaat doen.”

De eerste double feature opent met IN THE MOUTH OF MADNESS (John Carpenter, 1994). Sutter Cane (Jurgen Prochnow) is de populairste horrorauteur van deze eeuw. Vlak voordat hij het manuscript van zijn nieuwste werk, ‘In the Mouth of Madness’, bij zijn uitgever (Charlton Heston) zal inleveren verdwijnt hij echter spoorloos. Verzekeringsagent John Trent (Sam Neill) doet een verrassende ontdekking: Cane bevindt zich in Hobb’s End, een – naar aangenomen werd – fictief dorp dat in al zijn boeken prominent figureert. Hier bereidt hij niets minder voor dan de wereldheerschappij van Satan!

Meer ultiem kwaad vind je in PRINCE OF DARKNESS (1987), waarover Rob van der Velden schreef in SN#106. Donald Pleasence speelt een naamloze priester die de hulp inroept van professor Birack (Victor Wong). Hij trof in een oude kerk een merkwaardige relikwie aan, dat de fundamenten van het geloof én de wetenschap volkomen ondermijnt. Birack laat zijn beste studenten aanrukken voor een weekendje onderzoek. Terwijl de academici hun meetapparatuur uitladen, omsingelt een zwijgende meute, aangevoerd door shockrocker Alice Cooper, stapvoets het kerkgebouw…

Op 24 mei vertonen Alink, Tomás Dias en De Joode twee gialli: MY DEAR KILLER / MIO CAR ASSASSINO (Tonino Valerii, 1972) en WHAT HAVE THEY DONE TO YOUR DAUGHTERS / LA POLIZIA CHIEDE AIUTO (Massimo Dallamano, 1974).  “En voor de zomer kijken we naar een openluchtvertoning met twee summer camp slashers.”

Filmhuis Cavia
Aanvang 20.20 uur
Van Hallstraat 52-I (trap op)
Amsterdam       
www.filmhuiscavia.nl

25 maart 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!