Morty rainbow mouth
Morty rainbow mouth
TGIF
21 juli 2017

Thank God It’s Friday, 21 juli

Morty rainbow mouth TGIF | De Nederlandse zomer: het is óf te warm, óf het regent. Voor iedereen die onderhand niet al op vakantie is, is dit dus het perfecte moment voor een serie of een bioscoopje. En om linkjes te klikken, natuurlijk!

We beginnen maar gelijk met nieuws van de San Diego Comic Con, die woensdagavond is losgebarsten met een speciale pers-preview-night. Schokkend Nieuws is er uiteraard ook, dus hou die social-media-kanalen in de gaten om ook van de SDCC2017 griezelig goed op de hoogte te blijven. Zo zijn echte mannen van LEGO, weten we inmiddels dat LEGION in het volgende seizoen 10 afleveringen krijgt, dat het 7e seizoen van AMERICAN HORROR STORY ‘CULT’ heet en onze correspondent ter plaatse de voelsprieten van The Tick heeft bestuurd.

Op SDCC2017 was ook de trailer te zien van JIGSAW (niet te vertrouwen, die dode psycho’s!) en was er veel aandacht voor de film BRIGHT, volgens Will Smith het beste te omschrijven als: “TRAINING DAY smashed together with LORD OF THE RINGS.” Verder leerden we dat Noah Hawley, de man achter de geslaagde series FARGO en LEGION, werkt aan een Doctor Doom film.  Meer Marvel-nieuws: iets met een aanstaande TV-serie INHUMANS, maar ik heb eerlijk gezegd nu al interesse verloren. Het klinkt ook niet veelbelovend, als de gemiddelde reactie eerst ‘bleh’ was en nu naar ‘meh’ is (als je dit toch positief weet op te vatten, heb je een blijer leven dan de gemiddelde human). Iwan Rheon was ook wat ongerust dat hij getypecast was, na zijn übernare Ramsay Bolton in GAME OF THRONES. Ach, voor mij blijft hij altijd Simon uit MISFITS. Oeh, goed plan om die eerste seizoenen weer es op te zetten!

Hmm, het wordt nogal een nieuws-TGIF, merk ik. Maar met de Comic Con in volle gang is dat misschien wel precies wat je nodig hebt – gewoon lekker makkelijk alle genrenieuwtjes op een rijtje. Dus laat ik er dan maar aan toegeven en de hele pijplijn over je uitstorten! Hier dan twee teasers: een kleintje van Ron Howard vanaf een bepaalde set, en een gelikte van PACIFIC RIM UPRISING, met wel drie hele seconden John Boyega. Oh ja, er schijnt ook nog meer GHOSTBUSTERS aan te komen, hoewel ik niet zeker weet of daar iemand op zit te wachten. Hierop in elk geval niet, weet ik bijna zeker. Over spooky shit gesproken: volgende week komt de nieuwe trailer van IT uit, maar hier alvast meer over Pennywise’ terugkeer op het scherm (en in onze nachtmerries, mogelijk). Ik weet nog dat een vriendinnetje van mij de TV-miniserie uit 1990 had gekeken op een kinderfeestje (way to go, ouders!) en haar clown-pyjama daarna nooit meer aan heeft gedurfd…

Dan: Dan Harmon waagt zich aan een verfilming van Kurt Vonneguts The Sirens of Titan. Zijn geflipte maar geniale serie RICK AND MORTY begint op 30 juli aan het (langverwachte) derde seizoen. Om nog meer in de stemming te komen: zie hier een hallucinante trip door het Rick and Morty multiverse:

Over verfilmingen gesproken: Sandra Bullock heeft een hoofdrol in BIRD BOX, naar de post-apocalyptische thriller van Josh Malerman. David Cronenbergs Consumed wordt ook verfilmd, maar dan als serie, door AMC. En lees hier wat we kunnen verwachten in het tweede seizoen van THE HANDMAID’S TALE. Ik heb het eerste seizoen nog niet kunnen kijken, maar ik ben fan van het boek – lezen, mensen, lezen! Wat me een mooi bruggetje geeft naar het artikel: ‘Doctor Who’ And The Sheer Power Of Women-Led Sci-Fi Franchises. YES!

John Carpenter onthult een trailer voor het derde deel van zijn graphic novel-serie Tales for a HalloweeNight. Del Toro’s nieuwste film THE SHAPE OF WATER heeft ook een trailer (en doet hier toch wel erg denken aan THE SPACE BETWEEN US, het Filmacademie-afstudeerproject van Marc Nolkaemper uit 2015). Valt dit te wijten aan een collectief onderbewustzijn? Is het jatwerk? Morfische resonantie? Laten we het maar op toeval houden. Er is een nieuwe remake in de maak van INVASION OF THE BODY SNATCHERS, en de regisseurs van CATFISH hebben het over een Mega Man-film. Ik wist helemaal niet dat er daadwerkelijk een verhaal in dat spel zat… James en Dave Franco maken THE DISASTER ARTIST, een making of van de ‘Citizen Kane van slechte films’: THE ROOM. It’s tearing me apart (nu al, maar in a good way)! 

Tot slot toch nog wat anders dan nieuws. Er waren geruchten, maar nu is voor het eerst expliciet bevestigd wie de echte regisseur van POLTERGEIST was – punt voor jou als je het goed had! Regisseur Matt Reeves legt een scene uit WAR OF THE PLANET OF THE APES uit en SONY keert terug naar de ambitie om een Spidey-verse te creëren. Lees hier een interview met monster-man Javier Botet en hier een pleidooi om BABY DRIVER in de bioscoop te gaan zien, waarmee je jezelf (en mede-geek Edgar Wright) een groot plezier doet.

En als echte afsluiter nog even dit: doe jezelf nog een lol en zet weer eens THE NIGHT OF THE LIVING DEAD op, of ga naar één van de vertoningen ter nagedachtenis van George A. Romero (vanavond in KINO Rotterdam, over twee weken in EYE) en lees dit interview dat SN in 1994 met de regisseur had. Romero overleed op 16 juli en had nog vier projecten op stapel staan. En kijk dan ook ED WOOD opnieuw, met de Oscar-winnende bijrol van Martin Landau, die een dag eerder overleed.

Prettig weekend!

21 juli 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!