gravity
gravity
TGIF
18 oktober 2013

Thank God It’s Friday 18 oktober

gravityJe kunt merken dat Halloween eraan komt. Het is deze week één en al horror in de Thank God It’s Friday! Verder nog veel mooie retro, Doctor Who en aanwijzingen dat het internet Game of Thrones begint te missen.

HORRORLIJSTJES | In oplopende volgorde: tien goed geschreven horrorfilms, elf tips om mensen rond het kampvuur aan het griezelen te krijgen, vijftien horrorfilms die je (wellicht) nog niet hebt gezien, de 25 meest belachelijke films met ‘of the dead‘ in de titel, en de vijftig engste televisieafleveringen.

DISNEY | Veel mash-ups deze week: Teenage Ninja Disney Princesses, de prinsessen in Halloween-kostuums, en… niemand draagt geel als Gaston!

DOCTOR WHO | De speciale aflevering ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de Doctor komt eraan. Er zijn al een paar plaatjes te bekijken. Hoe lang was elke doctor eigenlijk op televisie te zien? En intrigerend nieuws: het lijkt er op dat Ben Wheatley (KILL LIST, SIGHTSEERS) enkele afleveringen van het volgende seizoen zal regisseren!

RETRO | De mooie poster van GRAVITY hier links, kleedt iets moderns in een oud jasje. Io9 verzamelde trailers die hetzelfde doen. De fifties sci-fi versie van A NIGHTMARE ON ELM STREET is bijvoorbeeld mooi gemaakt. Het blijkt dat Orson Welles voice-over in de trailer van CITIZEN KANE ook heel goed past bij… CITIZEN WAYNE! Deze sfeervolle trailer, die de noir-elementen van BLADE RUNNER naar voren haalt, vind ik nog wel de mooiste:

HORRORVRAGEN | Wat zou er gebeuren als mensen in horrorfilms nu eens verstandige beslissingen namen? Kunnen zombies überhaupt overleven in een wereld vol aggressieve dieren – is een zombie voor een buizerd niet gewoon een wandelende snack? Wat plaats de muggenbult op mijn voet in perspectief? Wat is er nog steeds ontzettend goed aan THE BLAIR WITCH PROJECT? Welke horrorslechterik is de meest verschrikkelijke kamergenoot? En wie houdt er in Elm Street je voeten warm?

gehusseldSTAR WARS | In het plaatje rechts zijn wel erg veel fandoms door elkaar gehusseld. Maar, euh, was princess Leia sowieso niet een tikje promiscue? Misschien is dat wel de schuld van… Pimp2-D2! Verder: een oude teaser voor THE EMPIRE STRIKES BACK én de korte film die op sommige plekken vóór EMPIRE werd vertoond is teruggevonden.

GAME OF THRONES | Eerlijk gezegd vond ik dit filmpje nogal flauw, maar ik heb het al op vier verschillende plekken gezien, dus misschien ligt het aan mij. Dit vind ik daarentegen wél echt briljant.

MAAS-UPDATE | Het reclamefilmpje waar ik het vorige week over had is van de buis gehaald.

ACTIEHELDEN | Alles wat er mis is met EXPENDABLES 2 (ze hebben er maar liefst 8 minuten voor nodig) en een interessant artikel over de evolutie van Jason Statham.

CALVIN AND HOBBES | Nog verder van SN-territorium verwijderd, maar kom op: wie wil er nou niet een interview lezen met de meestal niet zo spraakzame Bill Watterson?

2046 | The Dissolve heeft een leuke nieuwe serie waarin ze acteurs vragen om te praten over een film waarvan ze vinden dat iedereen hem zou moeten zien. Fran Kranz – bekend van Whedon-projecten als Dollhouse en THE CABIN IN THE WOODS – ging voor 2046 van Wong Kar-wai.

SUPERHELDENHOEKJE | Superman samenwerken met Batman? Dat heeft toch geen enkel nut! Superhelden en computers gaan ook niet bepaald samen. Superman is trouwens dit jaar 75 jaar oud. Het mooie filmpje hieronder laat de veranderingen zien die hij in al die jaren heeft doorgemaakt. Ik kan Superman: the Unauthorized Biography van Glen Weldon aanraden voor wie meer wil weten.

Dat was hem weer voor deze week! Suggesties voor de volgende editie kunnen zoals altijd naar [email protected]. Prettig weekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!