Reading is groovy
Reading is groovy
TGIF
14 oktober 2016

Thank God It’s Friday, 14 oktober

Reading is groovy TGIF | Uit de oneindige stroom linkjes waarmee het internet ons onophoudelijk overspoelt, hebben we weer de meest SN-waardige verzameld. Van de nieuwste trailer van ROGUE ONE tot Westworld en van horror clowns tot de Tall Man – the funeral is about to begin! (okee, het weekend, dan).

SNEAK PEAKS | We trappen af met de nieuwste trailer voor ROGUE ONE: A STAR WARS STORY. Nee, niet deze, maar deze trailer. Ja ja, adventure doesn’t come any bigger than this! Oh wacht, dat was van WILLOW… Maakt niet uit, ook daar is nieuws over: Ron Howard maakt plannen voor een sequel, met mogelijk deels dezelfde acteurs (sja, het zou geen WILLOW zijn zonder Willow and Madmartigan), maar dat kan nog wel even duren. Kennelijk moeten we ook nog iets langer dan gedacht wachten op de volgende HALLOWEEN. Laten we hopen dat John Carpenter betrokken blijft als creative consultant en componist. In de tussentijd krijgen we weer de nieuwe WOLVERINE-film en maken de Soska-zussen (van AMERICAN MARY) een remake van Cronenbergs RABID.

SERIES | De blaadjes verkleuren, de kachel staat weer aan: Winter Is Coming – maar het duurt nog wel even voordat het zevende seizoen van Game of Thrones begint. Dan maar een toepasselijke christmas sweater aan en een muziekje op (of twee). En intussen genieten we van HBO’s Westworld, waar na twee afleveringen al weer allerlei theorieën over de ronde doen. Heeft iedereen inmiddels de film uit 1973 (je weet wel, die met Christian Bale – ik bedoel, James Brolin) opnieuw bekeken? Kijk dan ook nog even The Simpons’ aflevering over Itchy and Scratchy Land. Vrijdag 21 oktober begint het nieuwe seizoen van het Britse dystopische Black Mirror. Lees hier o.a. waar de makers hun inspiratie vandaan halen. Meer alternatieve realiteiten in Amazon’s The Man in the High Castle, waar binnenkort het tweede seizoen van uitkomt. En als je dacht ‘waar blijven die zombies’, dan kun je je vanaf de 24ste weer laven aan The Walking Dead. Kijk het volgende filmpje alléén als je alvast wilt weten welke ene persoon de cliffhanger in elk geval heeft overleefd: moviepilot.com postte een sneak peak met een scène uit de eerste aflevering. Tsk tsk tsk, die Negan toch. Ik mag ‘m niet zo, geloof ik. Meer subtiliteit vinden we vast in de nieuwe tv-serie gebaseerd op ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND. Dat is niet de enige film die een televisiereboot ondergaat: ook LET THE RIGHT ONE IN en LOST BOYS worden omgeschreven naar het kleine scherm. 

NOG MEER TOFS | Heeft iedereen Mr. Horror’s gloednieuwe filmfestival al in z’n agenda staan? Van 24 t/m 26 oktober in Kriterion: Amsterdamned 2016 (en op 4 en 5 november in KINO, Rotterdam)! Het programma was al bekend, maar nu kun je ook zien welke korte films er draaien. Naar aanleiding van PHANTASM: RAVAGER heeft ‘The Silver Sphere Institute of Science’ een featurette gemaakt: “Phantasm and You”, zodat je nog even goed op een rijtje hebt hoe het ook alweer zat met de Tall Man. Iets heel anders: deze week hebben onderzoekers van het nationale filmarchief in Tsjechië een verloren gewaande film van Georges Méliès gevonden: het stille, twee minuten durende MATCH DE PRESTIDIGITATION, uit 1904. Zie ook dit korte interview met de restaurateur, mét enkele stills uit de film. Wie trouwens ook mooie beelden maakten (en hopelijk ook betere bruggetjes dan deze): Saul Bass.

VERKLEEDPARTIJTJES | Op zoek naar een kostuum voor Halloween? Laat je inspireren door deze ‘Seven of Nine’-cosplayers, of door deze enthousiaste verkleedheldin. Ik vraag me af of ze in de VS oud genoeg was om FRANKENSTEIN’S ARMY te zien, maar ze werd wel mooi geholpen door haar moeder. Over moeders gesproken: deze is wel heel fanatiek (maar waar heb je anders een baby voor, ofzo). Minder lollig (in elk geval voor de coulrofoben onder ons) zijn de horrorclowns die op steeds meer plekken opduiken. Eerst alleen in de Verenigde Staten, maar ze zijn ook in Australië en Europa gesignaleerd – en nu ook in Nederland! In Engeland kwam niemand minder dan Batman in actie. KAPOW! Maar wat vindt De Officiële Clownwereld er eigenlijk van?

OOK DIT NOG | Heb je je ooit afgevraagd hoe je favoriete superhelden er uit zouden zien als Tim Burton ze had getekend? Bij deze. Of was je altijd al nieuwsgierig hoe een Hogwarts van LEGO er uit zou zien? Tadaaa! En misschien was je benieuwd wat er was gebeurd met de dooie Daniel Radcliffe uit SWISS ARMY MAN? Nou, dit dus. Dan nog wat Ghibli-stuff voor in en rond het huis en hoe tof: WETA-medewerkers helpen kinderen hun creativiteit te ontdekken. Voor de Facebookers: mooie plaatjes van Chris Riddell die een gedicht van Neil Gaiman illustreerde, Stormtroopers Doing Stuff en Stranger Things door… hamsters. Goed. Nog even een paar lijstjes: top drie horrorfilms uit elk decennium sinds 1920, 10 onverwachte shared universes in film en 15 theorieën over Rick and Morty. Sit back and relax in je eigen STAR WARS-meubilair, kijk dit filmpje uit Groningen over een balgooiende robot en verwonder je over deze opkomst van een jonge Nicolas Cage. En daarmee is het tijd om de handdoek in de ring te gooien: nu is het écht weekend!

Dat was ’m weer! Blijf tips sturen naar [email protected], geniet van je weekend en tot volgende week! 

14 oktober 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!