conjuring 2 the enfield poltergeist
conjuring 2 the enfield poltergeist
Nieuws
16 oktober 2016

Thuisbios, week 41

conjuring 2 the enfield poltergeist KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week het geslaagde vervolg op een succesvolle horrorfilm, een horrorthriller over een obsessief meisje en de nieuwste van Paul Verhoeven.

Hoewel THE CONJURING 2 aan het spookgenre niet veel nieuws toevoegt, is deze tweede film over de bovennatuurlijke avonturen van paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren (Patrick Wilson en Vera Farmiga) wel degelijk de moeite waard. “[Regisseur James] Wan houdt zijn gereedschappen scherp: tergend trage camerabewegingen door smalle gangen, een perfecte timing, geluid waar het nodig is, stilte om de spanning nog ondragelijker te maken”, schreef Barend de Voogd in zijn recensie ten tijde van de bioscooprelease. Centraal staat ditmaal de Enfield Poltergeist die het heeft voorzien op de familie Hodgson, woonachtig in Green Street, Enfield, een wijk in het noorden van Londen. “Het slimme van THE CONJURING 2 is dat het scenario de kijker afleidt van het besef dat je in essentie naar dezelfde film zit te kijken, in een andere plaats en met een ander monster.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 12 oktober (Warner).

In EXCESS FLESH raakt Jill (Bethany Orr) geobsedeerd door haar sexy en succesvolle kamergenote Jennifer (Mary Loveless). Wanneer woede en jaloezie de overhand krijgen, ziet Jill nog maar één uitweg: als Jill Jennifer niet kan zijn, dan moet ze haar vernietigen. Speelfilmdebuut van regisseur/scenarioschrijver Patrick Kennelly. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 13 oktober (Redsquare).

Met ELLE maakte Paul Verhoeven min of meer zijn comeback in de internationale filmwereld. Volgens Barend de Voogd is ELLE zelfs een van zijn beste films. “Paul Verhoeven speelt met de verwachtingen, maar blijft een speelse provocateur als vanouds.” De film volgt het titelpersonage, gespeeld door Isabelle Huppert, nadat zij in haar woning door een onbekende gemaskerde man is verkracht. Ze doet geen aangifte, maar neemt voorzorgsmaatregelen en gaat zelf op onderzoek uit. Enkele mannen zijn verdacht, maar het gaat Elle niet zozeer om wraak. “Verhoeven lijkt serieus geïnteresseerd in alle verschillende, complexe en tegenstrijdige manieren waarop een vrouw als Michèle op zo’n traumatische ervaring zou kunnen reageren.” ELLE is misschien niet een echte Schokkend Nieuws-titel, maar de moeite van het bekijken meer dan waard. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 13 oktober (Redsquare).

16 oktober 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!