Jason-Edmiston-They-Live
Jason-Edmiston-They-Live
TGIF
13 september 2013

Thank God It’s Friday 13 september

Jason-Edmiston-They-LiveHet moest er een keer van komen: een Thank God It’s Friday op vrijdag de 13de. Gelukkig zijn we niet bijgelovig… toch? Misschien is het toch maar veiliger om binnenshuis te blijven met deze leuke links!

MOOI | Jason Edmiston maakt mooie posters en verkoopt ze sinds kort ook. Hier links zijn interpretatie van hoe Reagan eruit zou zien met de zonnebril uit THEY LIVE. Scott Wambler van Badass Digest vroeg hem om een toelichting op deze en vier andere posters

LOKI | Er is een petitie gaande voor een solo-film over Loki. Er zijn al meer dan 20.000 handtekeningen gezet. Loki zelf voelt zich geflatteerd, maar ik weet het zo net nog niet – hoe schattig Tom Hiddleston ook is met Cookie Monster. Om in koekjesmetaforen te blijven: van Oreo’s is het witte spul in het midden het lekkerst, maar ‘Double Stuff’ Oreo’s – met twee keer zo veel ervan – zijn te zoet en plakkerig en eigenlijk niet lekker. Volgens mij is het met Loki net zo: hij is lekkerder in afgepaste hoeveelheden. De film die geadverteerd wordt op deze nepposter, dáár kan ik dan wel weer achterstaan.

KORT | Sandman! FRANKENSTEIN’S ARMY! Vincent Price!

SFX | Leuk hoor, zo’n filmpje waarin je ziet hoe de draken uit Game of Thrones in de computer worden opgebouwd. Maar dit filmpje, waarin we het skelet van de chestburster uit ALIEN zien, vind ik toch een stuk indrukwekkender:

SHYAMALAN | De regisseur van THE SIXTH SENSE denkt te weten waarom hij zulke negatieve recensies krijgt in Amerika: het komt door zijn ‘Europese sensibiliteit’. Pajiba denkt dat er wel meer redenen (lees: films) zijn waardoor hij het respect verloor.

SUPERHELDENHOEKJE | Buzzfeed heeft een boel castingideeën. Deze cosplayer heeft een prachtig Iron Woman-kostuum gemaakt voor Pepper Potts – al zijn haar billen niet echt goed beschermd. Maar ja, het zal in ieder geval meer bescherming bieden dat dit IRON MAN-pak! Ten slotte: Zucht. Batfleck wordt ‘tired and weary‘. Tja.

mt_ignore:guillermo-del-toro-penguin-classic-06BOEKENHOEKJE | Er verschijnen deze maand veel interessante science-fiction- en fantasy-romans. Ik ga in ieder geval MaddAdam van Margaret Atwood lezen. Ik was maar half overtuigd door Year of the Flood, maar die wereld is wel echt boeiend. Steelheart van Brendan Sanderson, waarover ik het vorige week al had, staat ook op het lijstje. Thomas Pynchon heeft een boek geschreven over het internet: ik ben benieuwd. Ben je meer van de klassiekers? Dan is de nieuwe serie die Guillermo del Toro heeft samengesteld (met mooie kaften – zie rechts) misschien iets voor jou: een mooi excuus om Frankenstein of The Haunting of Hill House (weer eens) te lezen.

HARRY POTTER | Noem het geen prequel, maar er komt een nieuwe film die zich afspeelt in het Potteruniversum – maar dan in New York, en lang voordat Harry’s ouder geboren werden.

TIFF | Het  Toronto International Film Festival is inmiddels bijna afgelopen en er draait allerlei moois. Wat dacht je van de nieuwe Lucky McKee, ALL CHEERLEADERS DIE? Of de nieuwe Terry Gilliam, THE ZERO THEOREM, met Christoph Waltz in de hoofdrol? HORNS van Alexandro Aja, THE GREEN INFERNO van Eli Roth, WOLF CREEK 2? Zelf ben ik ondanks de wisselende recencies vooral benieuwd naar UNDER THE SKIN  van Jonathan Glazer. Verder: de remake van PATRICK, ANTBOY,  WITCHING AND BITCHING van Alex de la Iglesia en de laatste film van Miyazaki, THE WIND RISES. Het kennelijk bizarre MOEBIUS van Kim Ki-Duk is ook het vermelden waard. Tot slot: volgens de eerste berichten flikt de onnavolgbare Japanse komiek Hitoshi Matsumoto (BIG MAN JAPAN, SYMBOL, SCABBARD SAMURAI) het ‘m weer… en ditmaal met een soort SM sekskomedie. Rated: R100.

MIDNIGHT | Over middernachtelijke films gesproken: The Dissolve zet een aantal recente op een rijtje.

IETS MINDER KORT | Vrouwelijke actiehelden zijn heus wel succesvol! Jeff Goldblum speelde ooit Dracula – in een computerspelletje! En de cast van Game of Thrones viert samen vakantie!

LEGO | Weer eens een andere manier om stop-motion te doen met Lego: 

DOCTOR WHO | De aflevering uit 2010 waarin de Doctor op bezoek ging bij Vincent van Gogh begint vrij standaard, maar liet mij in tranen achter. Ik vind het dan ook helemaal niet erg om te geloven dat de blauwe doos inderdaad bij hem op bezoek is geweest.

STAR TREK | Het internet heeft ertoe geleid dat makers en fans veel meer met elkaar kunnen communiceren. Dat kan tot leuke dingen leiden, maar je moet wel de verleiding kunnen weerstaan om met de critici te gaan ruzieën. Die les heeft Bob Orci, schrijver van o.a. STAR TREK INTO DARKNESS (en TRANSFORMERS, en de eerste aflevering van de serie Sleepy Hollow) duidelijk nog niet geleerd. Kennelijk is hij ook van de samenzweringstheorieën, net zoals Devin Faraci van Badass Digest die vindt dat je STAR TREK INTO DARKNESS kan interpreteren als een metafoor voor de zogenaamde ‘9/11 truther‘-samenzwering. Devin ging een tijdje geleden ook naar de Star Trek-conventie in Las Vegas, en heeft daar nu een mooi verslag over geschreven.

STERREN | Sommige regisseurs hebben acteurs met wie ze keer op keer werken. De New York Times maakte er een mooie infographic van.

Blijf nog maar uit de buurt van ladders en zwarte katten vandaag – of niet–  en geniet van het weekend! Mocht je komende week nog iets leuks tegenkomen op het wereldwijde web: stuur het naar [email protected] en waarschijnlijk zie je het volgende week hier terug!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!