Star Trek Into Darkness DVD Region 1 cover
Star Trek Into Darkness DVD Region 1 cover
Nieuws
15 september 2013

Deze week op dvd en blu-ray

Star Trek Into Darkness DVD Region 1 coverHet tweede deel van de reboot van een populaire sciencefictionreeks die ooit begon als televisieserie in de jaren ’60. STAR TREK INTO DARKNESS  is vanaf 11 september verkrijgbaar op dvd en blu-ray.

Fans van het eerste uur waren niet allemaal even blij met de nieuwe STAR TREK (2009) van J.J. Abrams, maar Schokkend Nieuws was destijds aangenaam verrast. De film was geen getrouwe remake maar een nieuwe start die op een slimme manier intact liet wat er in de tv-series en vorige films was gebeurd en toch lekker opnieuw begon. “Deze reboot zou inderdaad wel eens voor een herleving van de sage kunnen zorgen, met een energiek avontuur dat de laatste paar episodes van STAR WARS verslaat op eigen terrein”, schreef recensent Barend de Voogd. Zoals iedereen inmiddels wel weet mag J.J. nu ook STAR WARS nieuw leven in blazen, niet met een reboot of remake maar met vervolgen.

Toen dit jaar STAR TREK INTO DARKNESS in de bioscoop verscheen, schreeuwden veel verstokte fans opnieuw moord en brand. Niet alleen werd de prime directive aan de laars gelapt maar de film bevatte zoveel knipogen naar “één specifieke eerdere STAR TREK film”, zoals recensent Hedwig van Driel het diplomatiek omschreef, dat je bijna kon spreken van een remake in plaats van een reboot. Hedwig vond de verwijzingen iets te gortig. Een tragisch moment lokte volgens haar eerder een ‘ha!’ uit, dan tranen. “Niet dat de cast z’n best niet doet. Vrijwel alle acteurs weten een goede balans te vinden tussen hommage aan hun voorgangers en een nieuwe draai aan hun rol.” STAR TREK INTO DARKNESS (Universal) is vanaf 11 september verkrijgbaar op dvd en blu-ray en Hedwig’s volledige recensie lees je hier.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!