nff
nff
Nederhorror & scifi
17 september 2013

Schokkend Nederlands Film Festival

nff Er hangen alweer overal rode vlaggetjes in Utrecht en het gouden kalf staat binnenkort weer trots voor de stadsschouwburg: maandag barst het Nederlands Film Festival los. We halen de (schokkende) krenten voor je uit de pap!

Uiteraard zal BORGMAN, de nieuwe film van Alex van Warmerdam en tevens de Nederlandse inzending voor de Oscars dit jaar – op het festival te zien zijn. De recensie van Barend de Voogd vind je hier. Barend en Phil van Tongeren interviewden van Warmerdam al eens eerder over het horror-gehalte van zijn mysterieuze film.

LOVE ETERNAL is een romance, maar dan wel één met een nogal morbide twist. VERGEEF ME wordt beschreven als ‘moreel niet te verteren’, wat op z’n minst nieuwsgierig maakt. Liefhebbers van oudere films kunnen we de horrorkomedie DRACULA’S WIDOW aanraden, die vertoond wordt als onderdeel van het deelprogramma dat een ode brengt aan de dit jaar overleden Sylvia Kristel. Voor kinderen met schokkende interesses is er onder andere BOBBY EN DE GEESTENJAGERS, over een spookschip en verkeerd begrepen geesten. Ook KONING VAN KATOREN, naar het boek van Jan Terlouw, wordt op het festival vertoond.

Onze grootste tip: de demonstratie van Rob’s Propshop. Rob Hillenbrink is al jaren verantwoordelijke voor de make-up effects, creature effects, animatronics en special props in de meeste Nederlandse (horror)films. Van THE HUMAN CENTIPEDE, SINT en BORGMAN tot, onlangs, DE POEL. Rob is een meester in het creeëren van zwangere buiken, etterende wonden, afgerukte ledematen en bewegende creaturen. Hij geeft op zaterdag 28 september een live demonstratie, vanaf 15.00 uur in het Festivalpaviljoen. 

rood

En dan zijn er natuurlijk ook nog een heleboel korte films te zien. Hiervan willen we voornamelijk ROOD even apart noemen: we vertoonden tijdens onze ‘nacht van de amateur’ al een teaser, maar het horrorsprookje van Jasper ten Hoor is nu af en op het festival te bewonderen. Een greep uit de rest van de korte films: THE ASYLUM, FALL OUT, ROBOTICS, SHADOWDREAMER en SLAB METAL lijken allemaal wel iets te bieden hebben voor de fan van de fantastische film.

Kortom: er valt de komende weken genoeg te ontdekken op het festival!

Nederlands Film Festival
25/09 – 04/10
Verschillende locaties in Utrecht
www.filmfestival.nl

17 september 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!