American psycho
American psycho
TGIF
11 november 2016

Thank God It’s Friday, 11 november

American psycho TGIF | Een apocalyptisch middagje linkjes klikken voor de broodnodige afleiding van het wereldnieuws: welkom bij Thank God It’s Friday!

CHUMPS & CHUMPETTES | Laat ik de elephant in the room direct maar benoemen, dan is dat tenminste van de baan. Want zoals President Camancho al zei: “Shit’s all emotional right now.” Mike Judge vertelt hier hoe hij op het idee voor IDIOCRACY kwam. Allerlei media schrijven dat THE SIMPSONS voorspelde dat Donald Trump president zou worden, maar eigenlijk klopt dat niet helemaal. Net als deze clip uit BACK TO THE FUTURE 2 (want het was natuurlijk eigenlijk Biff Tannen). SOUTH PARK moest in allerijl een nieuwe aflevering schrijven, want deze uitslag hadden ze toch echt niet verwacht. Zitten we in deel twee van een trilogie? Kijk nou wat ons te wachten staat! En had het verschil gemaakt als Bender in de running was geweest, vraag ik me af…

PIJPLIJN | Er is een nieuwe internationale trailer van ROGUE ONE en er komt een biopic over Roger Corman: THE MAN WITH KALEIDOSCOPE EYES. Joe Dante staat aan het roer en productie begint in 2017. We zijn benieuwd! Quentin Tarantino heeft het inmiddels over zijn pensioen. Twee films moet-ie nog maken, dan mag-ie achter de geraniums (met een kick-ass soundtrack, waarschijnlijk). Wat DC nieuws: de Justice League wordt uitgebreid met Steppenwolf, die gespeeld gaat worden door Ciaran Hinds. Rami Malek, de immer verschrikt-verstard-wantrouwend-kijkende hacker uit het puike MR. ROBOT, breaks free en speelt in de Queen-film niemand minder dan Freddy Mercury. Een aantal jaar geleden was er nog sprake van dat Sacha Baron Cohen deze rol zou krijgen. John Landis’ AN AMERICAN WEREWOLF IN LONDEN krijgt een remake. Dat kan nog wel eens interessant worden: de remake is in handen van zoon Max Landis en producenten van THE WALKING DEAD. Even tussendoor: een supercut van close-ups in AMERICAN PSYCHO:

EN DIT KOMT ER OOK NOG AAN | Ook wordt er gewerkt aan een remake (oh wacht, een reboot) van Paul Verhoevens STARSHIP TROOPERS. Ik hoop dat ik niet de enige ben die vindt dat dit totaal onnodig is – én dat ik niet de enige ben die hier niet per se vertrouwen in krijgt door de mededeling dat het script wordt geschreven door het duo achter de upcoming Zac Efron-Dwayne Johnson BAYWATCH-film… Dan komt er nog een THE BIG BANG THEORY-spinoff over Sheldon in zijn jonge jaren, maar we zijn een stuk benieuwder naar het volgende seizoen van STRANGER THINGS, waarvan de cast inmiddels is uitgebreid met Sean Astin en Paul Reiser. Dumbledore duikt op in de tweede film van de FANTASTIC BEASTS-serie en de film SOLACE ziet er wat standaard serial killer-y uit, maar was ooit opgezet als sequel van David Finchers SE7EN (goed idee om die weer eens te kijken, trouwens!). En om dit blokje af te sluiten: bekijk hier de eerste trailer van VALERIAN, de nieuwste film van Luc Besson, en lees ook gelijk wat achtergrond over de comic waar de film op is gebaseerd.

VAN ALLES WAT | Na de losgeslagen film met Samuel L. Jackson volgt hier het documentaire-vervolg. Of, zoals het netjes op tv moet: “monkey fighting snakes on a Monday to Friday plane”. Nu Sinterklaas er weer aankomt, moeten we ook weer cadeautjes bedenken: tips voor de nerds onder ons. En een taarttip voor de taart- (of Harry Potter-) fans onder ons. Een PARANORMAL ACTIVITY-fruitautomaat voor de gokkers en voor de complottheoretici het bewijs dat BREAKING BAD eigenlijk een prequel is van THE WALKING DEAD. Tot slot nog een interview met Anna Biller over haar film THE LOVE WITCH, twee STAR WARS-fanfilms: HOSHINO en DARTH MAUL: APPRENTICE en hieronder de honest trailer van het jammer genoeg weinig indrukwekkende INDEPENDENCE DAY: RESURGENT: “Earth is bringing you all your favorite characters, except… your favorite character.” 

11 november 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!