laundry
laundry
TGIF
4 november 2016

Thank God It’s Friday, 4 november

laundry

TGIF | Nu het begin van de Apocalyps a.s. dinsdag wel heel dichtbij lijkt te gaan komen, is dit je kans om nog even lekker zorgeloos linkjes te klikken. En filmpjes kijken, want daar hebben we er een boel van deze keer. Maar ook problemen voor DEADPOOL, THE WALKING DEAD die in George Romero’s vaarwater zit, een trailer van DOCTOR STRANGE uit 1978 en uiteraard nog veel meer!

FILMS | Whose kitty litter did Deadpool shit in? Regisseur Tim Miller liep al weg van de sequel wegens ‘creative differences’ met Ryan Reynolds,  en nu is de soundtrackcomponist (‘onze eigen’ Junkie XL) uit solidariteit ook maar opgestapt. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Vrouwelijke horrorregisseurs: het is jammer dat het nog steeds uitgelicht moet worden als een noemenswaardig fenomeen, maar het is wel fijn dat het er de laatste tijd zoveel zijn dat er überhaupt iets uit te lichten valt. Dit is knap bij elkaar gesprokkeld: 31 films uit 31 landen. Voor Nederland is SPOORLOOS in de strijd gegooid.  Hier is een nogal somber interview met George Romero, die geen nieuwe zombiefilms meer gefinancierd krijgt (wat hij met name wijt aan THE WALKING DEAD) en zegt dat NIGHT OF THE LIVING DEAD nu ook nooit meer gemaakt zou kunnen worden. The times they are a-changing. De nieuwe film van Gareth Evans (THE RAID) gaat over een religieuze sekte, altijd fijn, en Matt Dillon wordt een seriemoordenaar in de nieuwe film van Lars von Trier! Jessica Harper, de ster van de originele SUSPIRIA, keert terug in de remake/-boot/-imagining. Ook komt er een THE BIG LEBOWSKI spin-off aan, met John Turturro’s Jesus Quintana in de hoofdrol. Geschreven en geregisseerd door Turturro ook, geen Coen Brother te bekennen. Cameraman Bradford Young vertelt alvast over de Han Solo-solo-film en THE EDGE OF TOMORROW krijgt weer zo’n ingwikkelde prequel/sequel-constructie. Tot slot nog 29 dingen die je wellicht niet wist over THE ADDAMS FAMILY, o.a. dat Tim Burton, Terry Gilliam en David Lynch alledrie gevraagd waren te regisseren maar bedankten voor de eer, waarna Barry Rosenfeld hem kreeg. Het blijven toch de meest Burtonige films die niet van Burton zijn. En we weten nu ook dat Things volledige naam Thing T. Thing is. Zeg niet dat je nooit iets leert van TGIF!

KIJKEN EN LUISTEREN | Als je dacht dat je nog geen plannen had voor de regenachtige zondag die eraan zit te komen, dan is dat bij dezen veranderd. 13 korte horrorfilmpjes. Licht uit, verwarming aan, en gaan! Wat zou er gebeuren als Super Mario echt een keer te pletter zou vallen? En who is David Pumpkins?? Tom Cruise doet al zijn films nog eens dunnetjes over met talkshow-host James Corden. Het is jammer dat het zo koud is, anders zou je je laptop in het open raam kunnen zetten en Orson Welles’ War of the Worlds hoorspel uit 1938 op vol volume afspelen. Kijken of de mensen er nog een keer intrappen. En we eindigen dit stukje met deze SILENT HILL-fanfilm.

TELEVISIE | Toen ik deze headline las dacht ik: ja, TALES OF THE UNEXPECTED, dat is niet bepaald obscuur nieuws. Maar Roald Dahl blijkt nog een Twilight Zone-achtige tv-serie gehad te hebben! Who knew. DOCTOR STRANGE was bijna een tv-serie geweest…. in 1978. Met Merlijn als zijn mentor in plaats van Tilda Swinton, en een hele goeie snor. Maar helaas (of misschien wel gelukkig), de wereld was er nog niet klaar voor. Hier is een boel achtergrondinformatie en de oorspronkelijke trailer. Hier nog een honest trailer van SHERLOCK, met terechte aandacht voor Martin Freemans talent voor reaction faces. NIET HIER KLIKKEN als je niet bij bent met THE WALKING DEAD. Hier ook niet

VAN ALLES | Dit is best groovy! Elvira, Mistress of the Dark, doet in een interview met ‘more shameless plugs than John Travolta’s hairline’ een boekje open over o.a. hoe Vincent Price haar vis leerde stomen in de vaatwasmachine! Bette Midler ging intussen terug naar haar heksendagen voor Halloween. Ter ere van Halloween was er ook een online 24-hour-movie-marathon, waarin relatief nieuwe horrorregisseurs zoals Ana Lily Amirpour en Robert Eggers hun favoriete horrorfilms selecteerden. En wat vindt Martin Scorsese de engste films ooit? (spoiler: in elk geval niets recents). Hier kun je lezen welke geluidstruukjes worden gebruikt om enge films nog enger te maken. Hoe kan het in hemelsnaam waar zijn dat DONNIE DARKO alweer vijftien jaar oud is? En de film was er nog bijna nooit geweest ook. Hier nog een interview met  Frank the Bunny en een paar feitjes over de film (o.a. dat  niemand precies wist waar het over ging). Vier Vuisten – the Videogame! En Vice interviewde Nicolas Cage, met alleen quotes uit zijn eigen films als vragen. 

LEESVOER | En mocht je nog ergens echt je tanden in willen zetten, kan je hier lezen met welke films het presidentschap van Obama geassocieerd wordt en wat dat zegt over Amerika. En hier een artikel over ‘Perverse Horror as a Liberatory Force in Gender and Sexuality’. Ik bedoel maar.

TOT SLOT | Mocht je je ooit afvragen: waar doen ze het toch allemaal voor, dat TGIF-team? (of doen we dat alleen zelf zo nu en dan?) Nou, wat mij betreft voor dit soort dingen. THE THING, in verkorte versie nagemaakt met heel veel karton en Franse kindjes. Afgebeten handen waren nog nooit zo koddig!

Dat was hem weer voor deze week. Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]. Dank aan onze vaste tipgever Mathieu Prins! Fijn weekend allemaal.

4 november 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!