neondemon
neondemon
Nieuws
30 oktober 2016

Thuisbios, week 43

neondemon KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week: SHOWGIRLS 2.0, horror in de woestijn, een nieuwe Blumhouse en een nieuwe Takashi Miike.

Met THE NEON DEMON maakte regisseur Nicolas Winding Refn bijna een paradie op zichzelf, schrijft recensent Julius Koetsier. “De momenten van gruwelijkheid in THE NEON DEMON doen soms denken aan EVIL DEAD II, en Refns neonkleuren zijn nóg agressiever.” De film speelt zich af in de modescene van Los Angeles. Beginnend model Jesse, gespeeld door Elle Fanning, treft een wereld vol vijanden; jaloerse modellen met meer ervaring, de ongure manager van het motel waarin ze verblijft, een gluiperige en handtastelijke fotograaf. Jesse laat zich echter niet uit het veld slaan. THE NEON DEMON deed Julius denken aan SHOWGIRLS van Paul Verhoeven. “THE NEON DEMON is minder subtiel, minder vernieuwend en minder complex, maar wel een stuk smaakvoller gefilmd: een soort SHOWGIRLS voor mensen die zichzelf te goed vinden voor SHOWGIRLS.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 28 oktober (Twin Pics).

SOUTHBOUND is een anthology horrorfilm, bestaande uit vijf verhalen waarin reizigers op de stoffige snelweg door de woestijn geconfronteerd worden met allerlei bovennatuurlijke ellende. De regie was in handen van onder andere David Bruckner (THE SIGNAL) en Patrick Horvath (THE PACT II). Onze recensie lees je in de volgende editie van Schokkend Nieuws. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 31 oktober (Just Entertainment)

In de bovennatuurlijke thriller THE DARKNESS krijgt een gezin het na een kampeervakantie in de Grand Canyon aan de stok met een boosaardige entiteit die kennelijk is meegelift in de vijf geheimzinnige stenen die de jongste zoon heeft gevonden. Met Kevin Bacon als Ethan Hawke. Of deze Blumhouse productie net zo goed is als bijvoorbeeld SINISTER (2012) en THE PURGE (2013) lees je binnenkort in de recensie van Ype Driessen. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 28 oktober (Universal).

Stormtroopers vs. MIMIC was mijn eerste associatie toen ik de stills en trailer van TERRAFORMARS zag, de nieuwe film van Takashi Miike. De kakkerlakken die in de 21 eeuw op Mars zijn gebruikt in een project om de planeet bewoonbaar te maken, blijken anno 2599 te zijn geëvolueerd tot reusachtige mensachtige Terraformars. Aan de dames en heren in stormtrooperoutfits de ondankbare taak om Mars kakkerlakvrij te maken. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 27 oktober (Splendid).

30 oktober 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!