0004ec0d919500487abab18c33ff6380d6c7d2cb
0004ec0d919500487abab18c33ff6380d6c7d2cb
TGIF
10 oktober 2014

Thank God It’s Friday 10 oktober

0004ec0d919500487abab18c33ff6380d6c7d2cb TGIF | Zo, weer een werkweek afgestreept van het lijstje! Voor je je richting huis of kroeg sleept eerst nog een fijn lijstje linkjes om dat laatste uurtje mee door te komen. Met onder andere zombie-prikkers en Jeff Goldblum in een bubbelbad.

HEBBEN | Om maar te beginnen met een blokje shoppen. Levensgevaarlijk om te doen als je al een beetje kachel bent. Dus klikken op eigen risico mocht bij jou de borreltijd al om een uur of drie beginnen. Voor de dames onder ons (REPRESENT!): meestal is filmgerelateerde kleding net even te té als je snapt wat ik bedoel. Net te overdreven kostumerig of onpraktisch of gewoon hartstikke lelijk.  Dit R2-D2 rokje doet het dan even wat beter. Simpel ontwerp, herkenbaar maar niet té. Deze legging met de bekende Ghibli-roetbeestjes is ook leuk. Voor de Dr. Who fans: pumps! Sharks are a girl’s best friend. Toch? Mocht je voor je alter ego nog een passend visitekaartje nodig hebben dan kun je hier wat inspiratie op doen. En moois van eigen bodem! Via deze shop kun je prachtige FRANKENSTEIN’S ARMY posters kopen. Er zijn nu twee ontwerpen te vinden, hopelijk volgen er nog meer. Een James Bond-ijsje, een action figure van de geslachte koe die Rocky gebruikte als bokszak, een zwarte Darth Vader hamburger: allemaal filmgerelateerde producten die ooit op de markt zijn verschenen. Er is trouwens een bedrijf dat de fictieve producten die voorkomen in films en televisieseries in het echt maakt en verkoopt, zoals bijvoorbeeld de zeep uit FIGHT CLUB en het True Blood drankje.

THE WALKING DEAD  | Dit weekend begint het vijfde seizoen van The Walking Dead! Om alvast een beetje in de stemming te komen: een lijstje met personages gerangschikt op hoe erg het zou zijn als ze het dit seizoen niet zouden redden. Ben je een die-hard fan van The Walking Dead? Laat dan een tattoo zetten, krijg je nooit meer spijt van. En heb je al drank en snacks in huis gehaald om de eerste aflevering van het nieuwe seizoen feestelijk in te luiden? Steek wat zombies in die bitterballen!

THE HORRORRRRRRRRR  | Oktober is wat mij betreft horrormaand, met als afsluiter natuurlijk Halloween. Zoek je nog wat horrorfilms om in de stemming te komen dan heb ik wat handige lijstjes voor je. Zo kun je met deze vijfentwintig moderne horrorfilms die garant staan voor nachtmerries menig filmavondje vullen. Ga je liever voor een avondje b-film vermaak dan kun je je aan de slechtste Dracula vertolkingen wagen. Wat is Halloween zonder HALLOWEEN en grafieken? En ook wat langer leesvoer over A NIGHTMARE ON ELM STREET en de connectie tussen films, dromen en nachtmerries.

RECLAME  | We onderbreken deze Thank God It’s Friday voor een reclameboodschap van Jeff Goldblum.

 

TWIN PEAKS  | Twin Peaks keert terug voor een derde seizoen! David Lynch gaat weer regisseren, wie van de acteurs terug mogen keren naar Twin Peaks is nog niet bekend gemaakt. De Twin Peaks acteurs zijn natuurlijk ook wat ouder geworden. Hier wordt dieper ingegaan op wat Twin Peaks zo speciaal maakte. En David Lynch geeft wat tips.

GRABBELBAK  | Tijd voor de grote grabbelbak vol losse linkjes, klik maar raak! Zo houdt J.J. Abrams niet van loslippige mensen op de set, gezien de waarschuwingsposter die ook bovenaan deze pagina is te zien. Laten we deze LEFT BEHIND poster ook als waarschuwing zien. Wie zit er wel in een volgende AVENGERS film en wie niet? En zit Deadpool in de volgende X-MEN film? En krijgen de X-Men een eigen televisieserie? Waarom kun je de stunt-double niet van de acteur onderscheiden als je een film kijkt? Hoe zat het ook al weer met de Star Trek uniformen? Sodeju, wat een lastige vragen. Tijd voor een Michael Bay GIF-breakje, met kat, zonder schildpad. William Shatner en Leonard Nimoy zitten in de nieuwe STAR TREK en doen een scène met hun jongere versies. GHOSTBUSTERS 3 heeft een schrijver en een regisseur. Deze journalist deed een dappere poging Tommy Wiseau, maker van THE ROOM, te interviewen, maar kwam niet heel veel te weten. Je kunt je oude ijzer natuurlijk netjes wegbrengen maar je kunt er ook een Hulk van lassen.

VIDEOOTJE KIJKEN | Voor we allemaal uitklokken nog wat videootjes. Niets geen moeilijk leesvoer, lekker lui klikken en kijken. Zo heeft Lesley de pony echt een hele goeie dag, echt waar! Mark Hartley is na zijn documentaires over Ozploitation in NOT QUITE HOLLYWOOD en Filipijnse b-films in MACHETE MAIDEN UNLEASHED terug met ELECTRIC BOOGALOO: THE WILD UNTOLD STORY OF CANNON FILMS. Af en toe moet je gewoon loslaten. De mysterieuze klei-animator SAM werkte eerst voor Aardman maar kon daar zijn gory klei-ei niet kwijt.  En om deze Thank God It’s Friday lekker stemmig af te sluiten: de Game of Thrones tune in western stijl. Trek die kaplaarzen aan, sla je regenponcho om, klim op je stalen ros en rij de horizon tegemoet. Tot volgende week!

 

10 oktober 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!